На східному кордоні Естонії розпочали роботу українські прикордонники: яка мета

15:56 28 листопада 2022 р.

Фото до новини

,Українські прикордонники прибули до східного кордону Естонії за сприяння європейської агенції з охорони кордонів Frontex.

Українські прикордонники допомагають місцевим колегам, діляться досвідом і, за необхідності, беруть участь в опитуванні тих, хто перетинає кордон.

Про це інформує ERR, пише Dailylviv.com.

Прикордонники з України працюють на прикордонних пунктах Нарва та Лухамаа, де спостерігають за контролем на естонському кордоні. За необхідності прикордонники Естонії зможуть скористатися досвідом українських колег і краще зрозуміти шлях біженців, які прибувають з України, а також їх подальший напрямок, та ефективніше надавати допомогу.

На підставі додаткової інформації, перевіреної українськими чиновниками, естонські прикордонники зможуть швидше ухвалювати рішення про дозвіл перетинати кордон та швидше надавати допомогу біженцям.

За словами голови відділу прикордонної охорони Департаменту поліції та прикордонної охорони Егерта Бєлічева, департамент шукав різні способи залучення українських колег до східного кордону Естонії, і він радий, що це стало реальністю за підтримки Frontex.

"Нашим прикордонникам і чиновникам Frontex, що допомагають їм, на східному кордоні доводиться нелегко: щодня серед сотень людей вони повинні виокремлювати тих, хто дійсно рятується втечею від війни, і тих, хто не має права приїжджати до Естонії. Українські прикордонники можуть допомогти нам знаннями та інформацією ", - зазначив Бєлічов.

Українські колеги працюватимуть в Естонії спочатку місяць, після чого буде ухвалено рішення про продовження їхнього відрядження. Відрядження українських прикордонників відшкодовує Frontex.

Автокатастрофа з українськими військовими в Латвії: нові подробиці

Керівники МЗС семи країн прибули до Києва

Наслідки енергетичної політики Меркель - катастрофічні для Німеччини і Європи, - генсек ВДП

Ракетоносії рф у Чорному морі і в пунктах базування можуть залучити впродовж кількох годин, - ОК Південь

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів