Автокатастрофа з українськими військовими в Латвії: нові подробиці

13:05 28 листопада 2022 р.

Фото до новини

Естонський автобус, який зіткнувся з вантажівкою ввечері 26 листопада на півночі Латвії, перевозив естонських і українських солдатів, — повідомила естонська армія 27 листопада ввечері.

Про це інформує Польське радіо, пише Dailylviv.com.

Пожежно-рятувальна служба Латвії повідомила, що внаслідок аварії одна людина загинула та 26 отримали поранення.

«Увечері 26 листопада поблизу Айнажі сталася серйозна аварія, у якій загинув водій автобуса, арендованого збройними силами Естонії. Збройні сили висловлюють співчуття родичам водія», — повідомили в прес-службі речника естонського війська, як цитує агентство BNS.

«Унаслідок аварії один естонський військовослужбовець отримав поранення і був доставлений у лікарню. Його здоров'ю нічого не загрожує. Решта пасажирів, які постраждали в аварії, є військовослужбовцями Збройних сил України, їх також госпіталізовано. Поліція Латвії працює над з’ясуванням точної причини аварії», — додано в прес-релізі.

Міністр оборони Латвії Артіс Пабрікс заявив в інтерв’ю громадському радіо, що якби латвійська сторона знала про пересування військ територією країни, вона могла би допомогти, надавши конвой. Поліція Латвії заявила, що можливою причиною аварії були погані погодні умови.

Туристичний автобус, який зіткнувся з вантажівкою, був естонської компанії MK Autobuss. Його представники повідомили, що зіткнення сталося, коли водій вантажівки, який їхав зустрічною смугою, не впорався з керуванням. За даними компанії, на момент аварії в автобусі перебувало 48 осіб, із них 46 пасажирів і двоє водіїв, автобус прямував із Естонії до Польщі. Зіткнення сталося на трасі Рига-Айнажі (Via Baltica).

Керівники МЗС семи країн прибули до Києва

Бойовому медику у Львові встановили біонічну руку: що вже може

Поїздом до Києва прибув американський астронавт Скотт Келлі

19-річний водій дрифтував на Mercedes-Benz на жвавій магістралі Львова (відео)

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів