Львівський прецедент: Українська Галицька партія розпочинає відкликання депутатів Львівської облради

10:17 8 грудня 2021 р.

Фото до новини

Українська Галицька партія розпочинає процедуру відкликання депутатів Львівської обласної ради.

Про це інформує пресслужба УГП, пише Dailylviv.com.

Йдеться про п’ятьох обласних обранців від УГП, зокрема Тараса Чолія, Івана Щурка, Марію Кульчицьку-Волчко, Юрія Фольварочного та Віталія Андрейка.

Нагадаємо, що рік тому вони, порушивши принципи партії, пішли на кулуарні домовленості та увійшли до штучно створеної більшості в обласній раді. Ця більшість була сформована з політичних сил, у складі яких є одіозні особи, що дискредитували себе за попередні роки розкраданням майна і коштів громад.

Тоді Політрада УГП звернулася до депутатів та членів ради ЛОР від УГП з вимогою відкликати свої підписи під так званим Меморандумом. На жаль, це звернення Політради  депутати від УГП  проігнорували.

Наслідком цих  подій стало виключення  з УГП керівника фракції УГП у ЛОР, його заступника і членів ради Львівської обласної організації.  

За словами  голови Політради Української Галицької Партії Ростислава Коваля,  відкликати обраного за партійним списком депутата  можна лише через рік після набуття ним повноважень. Тобто, саме у  грудні 2021 року партія  може розпочати процедуру.

Зазначимо, що на сьогодні Українську Галицьку Партію у Львівській обласній раді  представляють шестеро депутатів.

“На жаль, окрім депутатки  Ірини Кравець, жоден з обранців не співпрацював з Українською Галицькою Партією та не презентував партію в облраді”,-  наголосив Ростислав Коваль.


За його словами, головною метою відкликання депутатів є формування суб'єктної фракції УГП в обласній раді, яка відстоюватиме партійні принципи та інтереси виборців.

УГП покарала керівників обласного осередку за підписання у Львівській облраді меморандуму Європейської солідарності

Львівський обласний осередок Української Галицької партії має нове керівництво

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів