УГП покарала керівників обласного осередку за підписання у Львівській облраді меморандуму Європейської солідарності

14:54 3 грудня 2020 р.

Фото до новини

В Українській Галицькій партії постановили призупинити членство голови депутатської фракції УГП у Львівській обласній раді Тараса Чолія та заступника голови фракції Івана Щурка до з'ясування всіх обставин підписання меморандуму в ЛОР 1 грудня 2020 року.

Про це пресслужба Української Галицької Партії повідомила DailyLviv.

Подаємо повний текст заяви політради УГП: "Політрада Української Галицької партії вважає перше засідання депутатів Львівської обласної ради таким, що заперечує демократичні цінності та процедури, нівелює демократичні традиції Львівщини.

Підходи, застосовані з самого початку роботи цього органу, свідчать про брутальне курування політичних процесів на Львівщині політичною силою, яка намагається монополізувати впливи та одноосібно приймати рішення в області, легітимізувавши їх меморандумом про співпрацю.

Кожен з пунктів цього меморандуму є банальним з точки зору політики розвитку області, бо апріорі є обов'язком для діяльності депутатів та фракцій Львівської обласної ради. Відтак, підписи під цим меморандумом стали лише своєрідним висловленням лояльності до нових “господарів” Львівщини депутатами обласної ради. Всупереч рішенню політради партії голова фракції УГП від імені ЛОО підписав цей документ про співпрацю.

Українська Галицька партія відмовляється брати участь у цих псевдодемократичних процесах нібито на користь громади. Формування обласної ради на принципах більшовизму - це ляпас реґіону, який заслужено вважається демократичним та європейським лідером  України.

Вимагаємо у ради Львівської обласної організації УГП відкликати підпис від імені організації під цим меморандумом.  Наша партія не буде легітимізувати політичну корупцію та кулуарні домовленості на користь більшості.

Ми переконані, що служіння громаді можливе лише за умови прозорості політичного процесу та чітких процедур прийняття рішень, які приймаються не за ознакою належності до більшості чи опозиційності, а виключно в інтересах громади.

Ми і надалі відстоюватимемо нові підходи в політиці, які передбачають чіткі правила гри, однакові для усіх політичних сил та закликаємо партії, які сформували ситуативну більшість в обласній раді, приймати рішення прозоро та відмовитись від ганебної практики ручного управління в інтересах окремих політичних сил.

Спосіб формування більшості та ганебна форма голосування за голову Львівської обласної ради прямо суперечать принципам вільного і таємного голосування, як цього передбачає процедура обрання голови обласної ради. Спеціальні символи, які ставили депутати у бюлетенях за кандидатів на голову Львівської обласної ради - це приниження честі та гідності обранців та їхніх виборців.

Реагуючи на вищевикладені події та рішення фракції УГП у Львівській обласній раді, головна контрольна комісія, на підставі пп. 9.3, 9.4. і 9.6 Статуту УГП, прийняла такі рішення: зупинити повноваження голови Львівської обласної організації Тараса Чолія та відсторонити його з посади від дня прийняття цього рішення ГКК та призупинити членство в Українській Галицькій партії голови фракції Тараса Чолія та заступника голови фракції Івана Щурка до з'ясування усіх обставин по факту події з підписання Меморандуму в ЛОР 01.12.2020".

Чи можуть депутати Львівської обласної ради Тарас Чолій та Іван Щурко втратити депутатські мандати, якщо цього раптом забажає УГП? Норма ст. 38 Закону Про статус депутатів місцевих рад передбачає можливість відкликання депутата місцевої ради за народною ініціативою. Право ініціювати процедуру мають місцева організація політичної партії, від якої обрано депутата, а також громадяни України, які є виборцями відповідного виборчого округу. Таку ініціативу можна запускати не раніше, аніж через рік початку роботи відповідної місцевої ради. Механізму прямого імперативного мандату зі сторони партій у законодавстві не передбачено.

У Львівській облраді п'ять партійних фракцій підписали меморандум про співпрацю , а чотири - ні

Депутати Львівської облради ставили корупціогенні позначки у бюлетенях таємного голосування за голову ради

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів