Депутати Львівської облради ставили корупціогенні позначки у бюлетенях таємного голосування за голову ради

16:02 1 грудня 2020 р.

Фото до новини

Головою Львівської обласної ради сьогодні обрали Ірину Гримак з "Європейської солідарності".

Депутатка Львівської обласної ради Парасковія Дворянин опублікувала у Фейсбуці світлину зі запитанням: "Як Ви думаєте, що це таке?", пише DailyLviv.

Читачі мали би самі здогадатися, що на світлині - різновиди позначок, які ставили депутати від різних фракцій Львіської обласної ради під час таємного голосування за голову облради. 

Журналіст Арсен Данилюк у коментарях намагався логічно з'ясувати авторів позначок: 

"Задачка на логіку. W - це, зрозуміло, ЄС. Припускаю, Самопоміч не підтримала жодного кандидата, тому + означає голоси від Слуги народу. V - імовірно Батьківщина. Х та V з крапочкою - це, підозрюю, НРУ і За майбутнє. Залишається інтрига з нулем. Голос чи УГП?"

Керівник депутатської фракції партії "Самопоміч" Любомир Зубач також прокоментував одну з "криптограм": "На 1-му фото – не якісь закарлючки. Це позначки, якими голосували за голову Львівської облради. А цифри - звичайно, кількість депутатів, які ці позначки поставили. Очевидно, кожна фракція мала свій «знак». Для чого це робилось? Можу тільки припускати: щоб знати, скільки обранців мають отримати – назвімо це – фідбек. Гроші, іншу матеріальну вигоду, протегування, лобіювання інтересів – не знаю, що обіцяли «замовники» за голоси на підтримку Ірини Гримак. Не знаю і не хочу знати. Скажу інше: гидко, що новоскликана Львівська облрада починає саме так свою роботу. Прогнозовано, звичайно, великих ілюзій не плекав, бо бачив і аналізував депутатський склад найбільшої фракції облради.
Але мені як оптимісту хотілось вірити в краще. На жаль…"

На фото видно підрахунок лише 57 голосів. Ще 4, відданих під час таємного голосування за Ірину Гримак від "Європейської солідарності", залишилися поза кадром. 

Депутат від ВО "Свобода" Едуард Лимонов і Олег Панькевич під час сесії пропонували зберегти недоторканними бюлетені для поліції. Щоправда, робили це не дуже наполегливо, без практичних дій, нібито заради додаткових торгів з переможцями виборчої кампанії, до яких цього разу ВО "Свобода" не належить. 

Після заяви Олега Панькевича новообрана Ірина Гримак оголосила перерву у роботі сесії. Що станеться з бюлетенями, поки що не зрозуміло. Трансляція сесії припинилася.

Нагадаємо, у Львівоблраді створено 9 партійних фракцій: "Європейська солідарність" - 28 депутатів, “Слуга народу” - 9, ВО "Батьківщина" - 7, ПП “Голос” - 7, ВО “Свобода” - 6, Народний Рух України - 6, УГП -6, "За майбутнє" - 6.

Якщо зважити на те, що після обрання Ірини Гримак в обласній раді п'ять партій підписали меморандум про співпрацю, а чотири - ні, то легше зіставляти набрані голоси за з чисельністю партнерських партійних фракцій. 

У Львівській облраді п'ять партійних фракцій підписали меморандум про співпрацю , а чотири - ні

Головою Львівської обласної ради обрали Ірину Гримак з ЄС. Бюлетені хочуть перевірити в поліції

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів