Китай запевнив, що не надаватиме зброю Росії - Блінкен

17:31 19 червня 2023 р.

Фото до новини

Ентоні Блінкен зустрівся з президентом Китаю Сі Цзіньпіном. Обидва політики наголошуватимуть на необхідності стабільності у двосторонніх відносинах

Про це повідомило Польське радіо, пише Dailylviv.com.

Держсекретар США завершив дводенний візит до Китаю. Ентоні Блінкен зустрівся з президентом Китаю Сі Цзіньпіном. Обидва політики наголошуватимуть на необхідності стабільності у двосторонніх відносинах.

Ентоні Блінкен підкреслив, що він також обговорив ситуацію в Україні. Китай, додав він, неодноразово запевняв, що смертоносна зброя не постачається і не буде постачатися до Росії, але були висловлені занепокоєння щодо дій приватного сектору: «Ми занепокоєні тим, що приватні компанії в Китаї можуть постачати системи подвійного призначення або безпосередньо посилювати російські досягнення в Україні. Це викликає занепокоєння, і це те, що я обговорював з нашими китайськими колегами».

Вчора, 18 червня Ентоні Блінкен майже шість годин обговорював ситуацію в Україні з міністром закордонних справ Китаю Цінь Ґаном. Сьогодні він також зустрівся з головним китайським дипломатом Ван Ї.

Сі відмовився підтримати вигаданий Путіним геополітичний конфлікт зі Заходом, - ISW

Китай показує війну в Україні як вимушені кроки Путіна

Китай надав Росії політичну підтримку, - генеральний секретар НАТО

Вісь Китай-Москва дуже небезпечна, - прем'єр-міністр Польщі

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів