Вісь Китай-Москва дуже небезпечна, - прем'єр-міністр Польщі

15:01 22 березня 2023 р.

Фото до новини

Польща переконуватиме Китай не підтримувати Росію, - заявив прем'єр-міністр Матеуш Моравєцький.

Про це очільник уряду поговорив з прем’єр-міністром Японії Фуміо Кісідою, який перебуває з візитом у Варшаві. Про це повідомило Польське радіо, пише Dailylviv.com.

Після переговорів прем'єр-міністр Моравєцький також наголосив, що візит китайського лідера до Москви викликає занепокоєння:

«Ця вісь Китай-Москва дуже небезпечна. Ми намагаємося переконати Китай не підтримувати Росію в її агресивній міжнародній політиці. Важливо, щоб агресивна політика Росії була зрозуміла країнам "глобального півдня". Сьогодні я також обговорював це з прем'єр-міністром Японії, аби Росія не могла знайти у тих країнах підтримки».

Разом з тим речник Міністерства закордонних справ Польщі Лукаш Ясіна заявив, що наслідки візиту китайського лідера до Москви, ймовірно, будуть відомі протягом кількох тижнів. В ефірі Польського радіо він підкреслив, що це важлива подія, оскільки, за його словами, політики такого рангу не зустрічаються лише з символічних причин:

«Це дуже важливий візит, тому що Сі Цзіньпін не хотів відвідувати Москву останнім часом, а оскільки він вирішив здійснити цю поїздку і розмовляв з Путіним, мало статися щось важливе, тому що політики такого рангу не говоритимуть лише заради престижу та символізму. Результати зустрічі будуть відомі найближчим часом, одним із них може бути постачання зброї зі Сходу до Росії».

У Білому Домі партнерство між Росією та Китаєм назвали шлюбом за розрахунком, там також висміяли спільну заяву лідерів цих країн про дотримання Статуту ООН.

Президент Китаю Сі Цзіньпін заговорить про мир у річницю війни

Сі Цзіньпін керуватиме у Китаї безстроково

Китай показує війну в Україні як вимушені кроки Путіна

Китай надав Росії політичну підтримку, - генеральний секретар НАТО

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів