Сі відмовився підтримати вигаданий Путіним геополітичний конфлікт зі Заходом, - ISW

18:50 1 квітня 2023 р.

Фото до новини

Лідер Китаю Сі Цзіньпін не підтримав вигаданий Владіміром Путіним геополітичний конфлікт із Заходом, - оцінює в останньому аналізі Американський інститут вивчення війни (ISW).

Про це повідомило Польське радіо, інформує Dailylviv.com.

У п'ятницю, 31 березня, путін схвалив нову концепцію російської зовнішньої політики, яка, найімовірніше, сприятиме створенню потенційної антизахідної коаліції, — пише ISW. У затвердженому російським лідером документі Захід представлений як антиросійська та дестабілізуюча сила значно більшою мірою, ніж у попередній концепції зовнішньої політики від 2016 року.

За даними ISW, путін хотів використати зустрічі з китайським лідером Сі Цзіньпіном 20-22 березня, щоб спробувати об'єднати решту світу проти Заходу, і новий документ, найімовірніше, підтримає формування антизахідного блоку.

Аналітики вважають, що пропозиція путіна створити антизахідний блок не була сприйнята позитивно під час візиту китайського лідера до Москви. «Сі відмовився підтримати вигаданий путіним геополітичний конфлікт зі Заходом», - написано в звіті.

Кремль, імовірно, оприлюднив нові зовнішньополітичні орієнтири напередодні головування Росії в Радбезі ООН, щоб створити інформаційний фон для подальших спроб формування антизахідної коаліції на форумі ООН, — вважає ISW. Аналітики зазначають, що Росія може використовувати своє головування в Радбезі ООН як спосіб проєкції сили.

За повідомленням агенції Сіньхуа, голова КНР Сі Цзіньпін у п'ятницю у Пекіні зустрівся з прем'єр-міністром Іспанії Педро Санчесом. Сі зазначив, що Китай готовий разом з Іспанією використовувати 50-річчя встановлення дипломатичних відносин як нову відправну точку для поглиблення та зміцнення взаємовигідної співпраці між двома країнами.

Сторонам слід планувати двосторонні відносини зі стратегічної та довгострокової точки зору, дотримуватись основ взаємовигідного співробітництва між Китаєм та Іспанією та підтримувати один одного у питаннях, що стосуються таких корінних інтересів, як суверенітет, безпека та розвиток, зазначив Сі Цзіньпін. Він додав, що сторонам під час розвитку двосторонніх відносин необхідно слідувати загальному курсу, орієнтованому на дружбу, взаємну довіру та співпрацю.

Президент Китаю Сі Цзіньпін заговорить про мир у річницю війни

Вашингтон сподівається на розсудливі дії Пекіна

Сі Цзіньпін керуватиме у Китаї безстроково

Китай показує війну в Україні як вимушені кроки Путіна

Китай надав Росії політичну підтримку, - генеральний секретар НАТО

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів