Без англійської як без влади. Коли голови держадміністрацій та їхні заступники заговорять in English

17:36 12 липня 2024 р.

Фото до новини

Для одних вимоги до знання англійської мови почнуть діяти через два роки після закінчення воєнного стану, а для інших — через чотири.

На цьому наголосила голова НАДС Наталія Алюшина, коментуючи механізми реалізації Закону «Про застосування англійської мови в Україні». Про це повідомила Судово-юридична газета, пише DailyLviv.com

Закон встановлює вимогу щодо обов'язковості володіння англійською до осіб, які претендують на посади державної служби категорії «А», а також – категорій «Б» і «В», перелік яких встановлюється КМУ, голів місцевих держадміністрацій (МДА), їхніх перших заступників та заступників. 

Читайте такожАнглійська набула статусу мови міжнародного спілкування в Україні

За словами очільниці Агентства, КМУ буде визначено вимоги щодо рівня володіння англійською, порядок організації іспиту, перелік документів, що засвідчують рівень володіння. 

Вимоги до знання англійської для держслужбовців категорії «А», голів МДА та їхніх заступників почнуть діяти через два роки після закінчення воєнного стану, для решти посадовців — через чотири роки.

За її словами, для громадян України складання іспиту буде безоплатним, якщо це відбуватиметься не частіше одного разу впродовж календарного року.

Читайте також: Україна перейде на англійську мову і забуде про «общєпонятну»

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів