ЄС ухвалив 10-й пакет санкцій проти Росії: що заборонили Москві й Тегерану

15:38 25 лютого 2023 р.

Фото до новини

Під обмеження потрапили 121 фізична та юридична особа з РФ.

Про це повідомив верховний комісар ЄС із міжнародних питань Жозеп Боррель, пише Dailylviv.com.

«Путін посилює цю незаконну агресію, використовуючи як зброю зиму, їжу та голод. Росія продовжує показувати своє нелюдське обличчя жорстоким ракетним терором проти цивільних цілей. Сьогоднішній 10-й пакет санкцій спрямований проти тих, хто відіграє важливу роль у продовженні цієї жорстокої війни. Ми вживаємо додаткових заходів, займаючись банківським сектором, доступом до технологій подвійного призначення та передових технологій. Ми продовжуватимемо посилювати тиск на Росію — і робитимемо це стільки, скільки буде потрібно, доки Україна не буде звільнена від жорстокої російської агресії», – йдеться у заяві Борреля на сайті Ради Європи.

Під обмеження потрапили 121 фізична та юридична особа з РФ. Обмеження, зокрема, торкнуться тих, «хто відповідальний за депортацію та примусове усиновлення щонайменше 6 000 українських дітей». Це явне порушення міжнародного права, в тому числі Женевської конвенції.

Санкції також передбачають заборону російських пропагандистських медіа. У RT Arabic і Sputnik Arabic відкликають ліцензії.

Крім того, розширено списки товарів, заборонених до експорту до Росії. До них додано спецтехніку, запчастини та електроніку, також заборонено транзит через РФ європейських товарів і технологій подвійного призначення - «щоб уникнути обходу санкцій».

Пакет санкцій включає також обмеження проти семи компаній Ірану, які виробляють безпілотники та постачають їх російській армії. Обмеження спрямовані і проти трьох російських банків, їх назви поки що не повідомляють. Bloomberg писав, що це Тінькофф Банк, Альфа-банк і Росбанк.

ЄС відреагує на дії росії не найсильнішими обмеженнями

Російські збройні магнати, які не потрапили під санкції Заходу, - дослідження Reuters

США оголосили про нові санкції проти рф: вони стосуються перших осіб

Як російські мільярдери Ротенберги обходять британські санкції

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів