Голова Комітету з національної премії імені Тараса Шевченка складає повноваження

10:00 13 березня 2023 р.

Фото до новини

Юрій Макаров хотів, щоб Шевченківську премію цьогоріч вручили у травні і були передбаченні додаткові нагороди «За внесок у перемогу».

Журналіст Юрій Макаров написав у ФБ, що складає з себе повноваження голови й члена Комітету з національної премії імені Тараса Шевченка. Про це інформує Dailylviv.com.

Рішення Юрія Макарова спричинене тим, що члени комітету не погодилися з пропозицією голови доповнити список номінацій додатковими преміями «За внесок у перемогу» і вручити національну премію у травні.

"Пропозиція виникла майже експромтом, - запевняє Юрій Макаров. - Але під час зустрічі діячів культури з Президентом України 9 березня ц.р. вона зустріла його підтримку. Офіс президента пристав на мою ініціативу, затримав оприлюднення результатів конкурсу 2023 з метою оголосити переможців усіх разом 22 травня (теж частина моєї пропозиції). На жаль, бажання віддати шану тим митцям, які піднімають українську культуру на принципово новий рівень, залучають до неї наших героїчних вояків і мешканців звільнених територій, просувають країну в світі, наштовхнулося на агресивне нерозуміння". 

"Мій особистий вчинок не знайшов підтримки серед моїх колег, членів Комітету з Національної премії, які вважають, що він призведе до девальвації найвищої державної нагороди, підірве довіру до неї", - констатував Юрій Макаров.

У коментарях під цим постом Юрія Макарова і хвалять, і критикують. 

Офіс Президента не підготував вчасно указ про нагородження лавреатів Шевченківської премії

Президент України вручив Шевченківську премію композитору зі Львова

Львів’яни – серед п’яти головних претендентів на здобуття Шевченківської премії 2014 року

Іван Малкович буде удостоєний Шевченківською премією з літератури

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів