Львів’яни – серед п’яти головних претендентів на здобуття Шевченківської премії 2014 року

17:17 14 лютого 2014 р.

Фото до новини


Фото: svitppt.com.ua

Офіційно вони стануть її лауреатами після відповідного указу президента України.

Комітет з Національної премії України імені Тараса Шевченка затвердив сьогодні, 14 лютого, список претендентів на здобуття Шевченківської премії 2014 року. Офіційно вони стануть лауреатами після відповідного указу президента України.

Як повідомили газеті «Дзеркало тижня» у комітеті Шевченківської премії, цього року було представлено близько 60 творів претендентів на найвищу державну премію України. До третього туру дійшли 11 претендентів, з яких шляхом голосування було відібрано п’ятеро:

Література

Мирослав Дочинець – за романи «Криничар. Діярюіш найбагатшого чоловіка Мукачівської домінії» і «Горянин. Води господніх русел».

Літературознавство і мистецтвознавство

Ірина Гаюк (старший науковий співробітник Львівського музею історії релігії) – за книгу «Ілюстрована енциклопедія вірменської культури в Україні».

Музичне мистецтво

Людмила Монастирська – за виконання провідних партій в оперних виставах Національної опери України в сезонах 2009-2013.

Образотворче мистецтво

Любомир Медвідь (також львів'янин) – за цикл художніх творів «Ремінісценції».

Театральне мистецтво

Василь Василенко (диригент-постановник), Марія Курочкіна (режисер-постановник), Людмила Стрельцова (хормейстер-постановник), Василь Рябенький (художній керівник проекту), Тетяна Плеханова (виконавець партії Зенти) – за оперу Р.Вагнера «Летючий голландець» у Донецькому національному академічному театрі опери та балету імені Анатолія Солов'яненка.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів