ФСБ обіцяло Путіну держпереворот в Україні у лютому, - Грозев

13:52 25 лютого 2023 р.

Фото до новини

Над цим працювали безпосередньо 160 працівників ФСБ, які витратили кілька мільярдів рублів.

Про це повідомив в інтерв'ю болгарський медіаексперт, журналіст-розслідувач видання "Bellingcat" Христо Грозев, пише Dailylviv.com.

Наприкінці січня - на початку лютого 2022 року джерела болгарського журналіста-розслідувача Христо Грозева з ПВК "Вагнер" повідомляли, що їхні люди вже перебувають на території України і чекають відмашки, щоб розпочати напад на Київ.

П'ята служба ФСБ займалася підривом територіальної цілісності України, вона готувала державний переворот в Україні, який обіцяла Путіну.

Саме тому через кілька днів після початку повномасштабної війни Путін сказав, що він звертається напряму до українських військовиків у Києві, щоб вони взяли владу у свої руки. Тому що з ними, за словами Путіна, Росії буде легко вести перемовини. Це звернення Путіна не було випадковим. 

Путін реально очікував того, що йому обіцяв 5-й відділ ФСБ: в Україні про все домовлено і все оплачено - необхідними мільярдами. На стіл Кремлю подадуть готову перемогу. Але цього не трапилося. Тому провалом стали всі витрачені 5-м відділом ФСБ гроші на здобуття агентів впливу, п'ятої колони всередині України. Над цим вони (ФСБ - DL) працювали як мінімум 6 років: 160 працівників ФСБ ексклюзивно займалися лише цим. Щоб п'ята колона завоювала владу в Україні у перші дні нападу Росії. 

Тому Христо Грозев впевнений, що у ФСБ зараз статус значно нижчий, ніж на початку війни. Та й багато ефесбешників, на думку розслідувача, не хотіли такої війни, бо вони досить корумповані люди і заможно жили зі своїм, так

би мовити, шматком торту в Росії. Тепер вони також розуміють, що ця війна не може завершитися перемогою Росії, сказав Грозев.

Щоб Україна перемогла, але й Росія не зазнала поразки: завдання Заходу, яке не має вирішення

ЄС ухвалив 10-й пакет санкцій проти Росії: що заборонили Москві й Тегерану

Росія зупинила постачання нафти польській компанії Orlen: що буде з бензином та дизелем

18 країн з G20 засудили вторгнення Росії в Україну, - спільна заява

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів