Ексдепутат Росії заявив, що за нападом безпілотника на Кремль стоїть партизанське угруповання

00:22 4 травня 2023 р.

Фото до новини

Колишній російський законодавець, пов’язаний з бойовиками в Росії, стверджує, що нещодавня атака безпілотників на Кремль є справою рук тих, кого він називає російськими партизанами, а не українських військових.

Про це інформує CNN, пише Dailylviv.com.

В ексклюзивному інтерв’ю Ілля Пономарьов сказав Метью Ченсу з CNN, що «це одна з російських партизанських груп», додавши, що «я не можу сказати більше, оскільки вони ще публічно не взяли на себе відповідальність».

Пономарьов, який зараз живе в еміграції в Україні та Польщі, був єдиним російським депутатом, який проголосував проти анексії Криму Росією в 2014 році, і з того часу його включили до списку підозрюваних у тероризмі, за даними російської влади. 

У середу Кремль звинуватив Україну у відповідальності за дві атаки безпілотників на Кремль

У заяві Кремля йдеться: «Ми розглядаємо ці дії як спланований теракт і замах на вбивство», додавши, що «Росія залишає за собою право вживати контрзаходи, де і коли вважатиме за потрібне».

За словами Пономарьова, члени партизанського угруповання всередині Росії - це, як правило, "молодь, студенти, жителі великих міст. Мені відомо про партизанську діяльність приблизно в 40 містах Росії", - сказав він CNN. 

«Всі партизанські групи мають свою спрямованість, свою спеціалізацію, свої основні знання. Деякі з них зосереджені на диверсіях на залізниці, деякі з них займаються підпалами військових пунктів вербування. Деякі з них здійснюють напади на провоєнних активістів, деякі вони здійснюють хакерські атаки", - сказав він. 

За словами Пономарьова, атаки безпілотників усередині Росії є «новим напрямком діяльності» угруповань, які, за його словами, становлять «реальну загрозу».

"Те, що Путін продає нації і особливо елітам, - це відчуття невразливості і безпеки. А партизани руйнують і те, і інше. Вони фактично кажуть, що тут війна, і ви, хлопці, ви особисто, не в безпеці", - сказав Пономарьов.

Україна заперечує будь-яку причетність до, як Росія, спроби удару безпілотника по Кремлю.

«Україна веде виключно оборонну війну і не завдає ударів по об’єктах на території Російської Федерації», – заявив радник Офісу президента України Михайло Подоляк у Twitter.

«Ми з інтересом спостерігаємо за висхідною кількістю нещасних випадків та інцидентів, які відбуваються в різних куточках Росії. Поява невпізнаних безпілотних літальних апаратів на енергетичних об’єктах або на території Кремля може свідчити лише про партизанську діяльність місцевих сил опору», – сказав він. 

Зображення вибуху над Кремлем охопили ввесь світ і можуть зробити режим Путіна вразливим

9 травня літачків над Кремлем буде більше, - Яценко

Посольство США попередило про підвищену загрозу ракетних атак з боку Москви

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів