Путін визнав, що Росія провела у лютому 2015 року спецоперації з анексії Криму й втечі Януковича (відео)

21:10 8 березня 2015 р.

Фото до новини


Фото: The Week

Президент РФ розповів подробиці анексії Криму й «порятунку» Януковича у фільмі «Шлях на Батьківщину», який вийде в ефірі телеканалу «Росія 1».


Відео: «TV – Новости»

«Путін розповів, як готував анексію Криму та рятував Януковича», – передає сьогодні, 8 березня, інтернет-видання «Українська правда» з посиланняи на російську інформаційну агенцію «Интерфакс», конкретизуючи при цьому:

«У лютому 2014 року влада РФ «провела спеціальну операцію з повернення Криму до складу РФ». Подробиці анексії Криму розповів президент РФ Путін у фільмі «Шлях на Батьківщину», який вийде в ефірі телеканалу «Росія 1».

Точну дату при цьому не вказали, зазначивши, що «скоро». Увечері 8 березня в ефірі було продемонстровано анонс фільму.

У ньому Путін розповів, що в ніч на 23 лютого 2014 провів нараду з керівниками спецслужб і міністерства оборони, на якому «поставив перед ними завдання врятувати життя президента України», якого, на його думку, «просто знищили б». При цьому Путін заявив, що російські спецслужби готові були «вийняти» Віктора Януковича «прямо з Донецька, по суші, по морю і з повітря».

«Для порятунку президента України силовики хотіли використати великокаліберні кулемети, щоб довго не розмовляти», – сказав Путін.

«Ми закінчили близько 7-ї години ранку. І, розлучаючись, я всім колегам сказав: ми змушені почати роботу з повернення Криму до складу Росії», – додав він. Подробиці самої спецоперації в анонсі президент не розкрив».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів