Дружині Кучми і доньці Грищука вручили нагрудний знак судді Конституційного суду

23:55 19 травня 2022 р.

Фото до новини

У четвер, 19 травня, професорка кафедри теорії та філософії права юридичного факультету ЛНУ імені Івана Франка Оксана Грищук склала присягу судді Конституційного суду.

Про це повідомив Zaxid.net, пише Dailylviv.comПрезидент призначив її на таку посаду ще наприкінці листопада 2021 року, проте досі вона не склала присягу, оскільки в КС не було вакансії за квотою президента.

Оксана Грищук склала присягу на спеціальному засіданні Конституційного суду, їй вручили мантію, нагрудний знак та посвідчення.

Львівська юристка Оксана Грищук була призначена на посаду судді Конституційного суду президентом Володимиром Зеленським ще наприкінці листопада 2021 року. Проте КС відтермінував складення присяги до того часу, доки з'явиться вакансія судді за квотою президента. Кілька днів тому закінчився термін, на який Олександр Тупицький був призначений суддею КС. Він також був призначений за квотою президента.

44-річна Оксана Грищук – львів’янка, професорка кафедри теорії й філософії права юридичного факультету ЛНУ імені Івана Франка. Вона тричі рекомендувалась на посаду судді КСУ – у 2017, 2019, 2020 роках.

Батько Оксани Грищук – Віктор Грищук – виконувач обов'язків голови Вищої ради правосуддя. Її чоловік – Маркіян Кучма – приватний підприємець, займається орендою нерухомості.

Нагадаємо, що  Конституційний Суд складається з 18 суддів, яких - по 6 - делегують Президент, Верховна Рада і З'їзд суддів. Олександр Тупицький був головою Конституційного Суду, але його обов'язки виконував заступник голови Сергій Головатий. 

Зеленський скасував через 8 років указ Януковича про призначення двох суддів КС

Верховний Суд став на бік Тупицького. Президент оскаржуватиме це рішення

Обирали - Зеленського, а керує - Тупицький, - конституційний конфлікт

Кого "амністував" Конституційний Суд, тому новий закон не страшний

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів