Кого "амністував" Конституційний Суд, тому новий закон не страшний

08:28 24 грудня 2020 р.

Фото до новини

Президент підписав закон щодо відновлення відповідальності за недостовірне декларування.

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо встановлення відповідальності за декларування недостовірної інформації та неподання суб'єктом декларування декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування» № 1074-ІХ.

Про це повідомляє офіційне інтернет-представництво Президента України, пише DailyLviv.

Закон повертає відповідальність за декларування недостовірної інформації та за неподання суб’єктом декларування декларації, яка була скасована рішенням Конституційного Суду України. Відповідні зміни внесуть до Кримінального кодексу, Кримінального процесуального кодексу та Закону України «Про запобігання корупції».

Підписаний документ усуває прогалини в законодавстві, що виникли у зв’язку з рішенням Конституційного Суду України від 27 жовтня 2020 року, та забезпечує можливості притягнення до кримінальної відповідальності за декларування недостовірної інформації та за неподання суб’єктом декларування декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Нагадаємо, що Конституційний Суд України 29 жовтня 2020 року опублікував рішення № 13-р/2020 у справі за конституційним поданням 47 народних депутатів України щодо відповідності Конституції України (конституційності) окремих положень Закону України "Про запобігання корупції", Кримінального кодексу України.

Цим рішенням судді Конституційного Суду визнали такою, що не відповідає Конституції, статтю 366-1 Кримінального кодексу, яка передбачала відповідальність за декларування недостовірної інформації.

Брехливе декларування: суд скасував вирок ексдиректору Львівського бронетанкового заводу

Суддя-колядник розповів, як новий суддя КС брав хабарі та відпочивав за його кошт. Відео

Українці заплатять 22 мільярди гривень за знищення ФОПів, – ексголова ДРС у Львові

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів