Брехливе декларування: суд скасував вирок ексдиректору Львівського бронетанкового заводу

15:03 19 листопада 2020 р.

Фото до новини

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) скасував вирок колишньому директору держпідприємства "Львівський бронетанковий завод" держконцерну "Укроборонпром" Роману Тимківа у справі про недостовірний декларування.

Відповідне рішення ВАКС ухвалив у четвер, передає Інтерфакс-Україна, пише DailyLviv.

"Скасувати вирок Вищого антикорупційного суду від 7 травня 2020 года ..., яким Тимків Роман Мирославович визнаний винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 366-1 на підставі затвердженого угоди про визнання винуватості від 7 травня 2020 року", - сказано в рішенні суду.

Тимківа звинувачувавли в поданні недостовірних відомостей у деклараціях за 2016-2018 роки. Розслідуванням встановлено, що чиновник навмисне не записав у щорічних деклараціях право користування квартирою у Відні (Австрія) вартістю 381 тис. євро, що належить його дружині.

Також підозрюваний не вказав в деклараціях відомості про свою компанію, зареєстровану на території Белізу зі статутним капіталом $ 50 тис.

За повідомленням пресслужби спеціалізованої антикорупційної прокуратури, за узгодженням сторін Тимківу призначено покарання у вигляді штрафу у розмірі 51 тис. гривень з позбавленням права обіймати посади чи займатися діяльністю, пов'язаною з управлінням державними підприємствами, на строк 3 роки.

Тимків уклав з прокурором угоду, в якому визнав себе винним в скоєнні злочину і погодився на призначення покарання у вигляді штрафу в розмірі 3500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів