Червоний Хрест хоче відкрити офіс у Ростові-на-Дону, у Львові - відмовився

12:04 26 березня 2022 р.

Фото до новини

Голова Міжнародного комітету Червоного Хреста Петер Маурер звернувся до міністра закордонних справ росії Сергія Лаврова і просить російську владу дозволити відкрити офіс у Ростові-на-Дону.

На таку заяву відреагував також начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький, інформує пресслужба ЛОВА, пише Dailylviv.com.

«Понад місяць російська армія у центрі Європи винищує українську націю. Прицільно розстрілюють мирних беззбройних українців. Маленьких дітей та людей похилого віку. Тим часом в товаристві Червоного Хреста планують відкрити свій офіс у росії, щоб надавати там гуманітарну допомогу мирним жителям, які тікають з гарячих точок в Україні.

Це при тому, що ще 10 днів тому я вдруге закликав цю та інші міжнародні гуманітарні організації допомогти нам, адже це і є їхня місія. Це те, на що жертвують їм мільйонні суми благодійники зі всього світу. Кому збирається допомагати Міжнародний комітет Червоного Хреста? Кого вирішив підтримати міжнародний рух, який налічує майже 97 мільйонів добровольців? Він вирішив розгорнути офіс у місті країни-вбивці!», - наголосив Максим Козицький.

Він також розповів про ту допомогу, яку щоденно надає Львівщина для внутрішньо переміщених осіб та загалом ситуацію в області.

Майже 240 тисяч людей прийняли на тимчасове проживання від початку повномасштабного вторгнення військ рф. Більше ніж 1 мільйон 200 тисяч людей перетнули кордон на всіх пунктах пропуску у Львівській області за цей період. На кордоні разом з ДСНС ми розгорнули 80 палаток для обігріву та стільки ж пунктів роздачі їжі.

Швейцарія надає українцям спеціальний статус S з виплатою $1600 щомісяця: кому саме

Польща прийняла більше біженців з України, ніж їх прибуло до всього ЄС у 2015 році

Ситуація на кордоні з Польщею у Львівській області перед пунктами пропуску

Яку гуманітарну допомогу привезли в Україну понад 3000 транспортних засобів

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів