Швейцарія надає українцям спеціальний статус S з виплатою $1600 щомісяця: кому саме

08:02 25 березня 2022 р.

Фото до новини

Такий статус може поширюватися на українців і членів їхніх родин, які до початку повномасштабного вторгнення Росії перебували за межами України, а згодом не змогли повернутися.

Спеціальний статус S, який раніше не застосовувався до жодної країни та її громадян, розробили ще в середині 90-х для спрощеного прийому біженців під час воєн на Балканах. Проте на момент його кінцевого схвалення війни на території колишньої Югославії уже закінчилися, а отже, у спецстатусі не було потреби.

Про це повідомляють Вікна TV, пише Dailylviv.com.

Цей статус може поширюватися на українців та членів їхніх родин, які до початку повномасштабного вторгнення Росії перебували за межами України, а згодом не змогли повернутися. Проте такий статус не надається особам, що уже отримали захист у якійсь із країн ЄС.

Особа зі спецстатусом S має право проживати на території Швейцарії впродовж року. Проте якщо воєнні дії не завершаться за рік, термін можна продовжити на ввесь період, який триватиме війна в Україні.

Надання спецстатусу дає змогу одразу влаштовуватися на роботу, а дітям — іти до школи та садків.

Надається фінансова підтримка у розмірі $1600 щомісячно на одну людину.

Якщо через п’ять років особа не може повернутися в Україну, їй надають можливість отримати постійний дозвіл на проживання.

Біженці з України: найсвіжіша статистика

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів