Британські танки Challenger 2 готові відкрити третій український фронт і відрізати Крим

19:58 15 січня 2023 р.

Фото до новини

Професор Майкл Кларк, відомий військовий аналітик, заявив Express.co.uk, що Україна може використовувати британські танки Challenger 2, щоб розділити лінію фронту та «ізолювати Крим».

Про це йдеться в публікації британського видання Express.co.uk, пише Dailylviv.com.

"Українські війська можуть використати британські бойові танки Challenger 2, одну з трьох найдосконаліших бойових машин у світі, щоб розділити лінію фронту на дві частини, розірвавши лінії зв’язку та постачання між окупаційними силами та створивши «справжні проблеми для росіян", - припустив відомий військовий аналітик.

Професор Майкл Кларк, який активно висвітлює траєкторію війни в Україні з 24 лютого, пояснив Express.co.uk, що Україна може використовувати основні бойові танки, щоб «відкрити третій фронт від Запоріжжя прямо на південь до узбережжя». Цей крок буде руйнівним для російських військ, оскільки він «розірве сухопутний міст» і «зробить Крим дуже вразливим».

Використані разом зі смертоносними броньованими бойовими машинами, десятки яких були обіцяні Києву минулого тижня США, Францією та Німеччиною, танки Challenger 2 тепер можуть виявитися вирішальними у прориві російської лінії фронту.

Танки Challenger 2 є одними з трьох танків світового класу, здатних знищити свої російські еквіваленти, поряд з американськими Abram M1 та німецькими Leopard 2.

Професор Кларк припустив, що російські танки Т-72 і Т-90 не порівняти з транспортними засобами, наданими НАТО, через меншу дальність стрільби і слабшу броню.

Крім того, танки Challenger 2 мають "броню Chobham Dorchester, тобто вони можуть отримати пряме влучення з російського Т-72, ​​і він все одно їх не знищить".

Сьогодні Сунак повідомить Зеленського про поставку 12 танків Challenger 2 - ЗМІ

Зеленський подякував Сунаку за танки Challenger 2

Польща передасть Україні роту танків Leopard, - Дуда у Львові

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів