Бельгія є одним зі спонсорів російської війни в Україні, - полковник

15:07 24 січня 2023 р.

Фото до новини

Впродовж 2022 року вартість товарів і послуг, імпортованих з Росії до Бельгії, зросла на 130 %.

Про це інформує Польське радіо, пише Dailylviv.com.

Полковник бельгійської армії у відставці Роджер Хаузен вважає, що його країна є «одним із головних спонсорів війни Росії в Україні». В інтерв'ю телеканалу VRT він зазначив, що допомога, яку Бельгія надає Україні, є значно меншою, ніж допомога її союзників, а імпорт із Росії — залежно від галузі — або залишився незмінним, або різко зріс.

Зараз Хаусен є публіцистом і часто з’являється в бельгійських ЗМІ, коментуючи військові та оборонні питання.

«На кінець грудня військова, фінансова та гуманітарна підтримка України Бельгією становила близько 0,045 відсотка ВВП. Країни з подібною економікою, такі як Нідерланди, Швеція, Данія тощо, роблять щонайменше вдесятеро більше. Уряд каже, що робить усе, щоб Україна виграла війну, що Україна бореться за нашу свободу і наші демократичні цінності, але, дивлячись на кількість і якість техніки, яку ми надсилаємо, можна зробити лише один висновок: допомога виглядає недостатньою», — оцінив колишній військовий.

Полковник зазначив, що частково внаслідок зростання цін вартість торгівлі Бельгії з Росією різко зросла з початку агресії в лютому минулого року.

«У період з кінця лютого до кінця вересня вартість товарів і послуг, імпортованих з Росії, зросла на 130% порівняно з аналогічним періодом минулого року. Це в основному результат подорожчання енергоносіїв, газу та нафти. Якщо ми подивимося на ціни на метали та фармацевтичну сировину, то це показує, що обсяги залишаються незмінними. З січня до кінця вересня Фландрія імпортувала на 3 мільярди євро більше, ніж за той самий період 2021 року. Я роблю висновок, що, враховуючи розмір нашої економіки, ми є одним із головних спонсорів російської війни. Це різкий аналіз, але цифри говорять самі за себе», — підсумував Хаузен.

Надішліть заморожені 300 млрд євро російського ЦБ прямо в Україну, - експрем'єр Бельгії

Президент Зеленський привітав у Києві прем'єр-міністра Бельгії

Кінець маніпуляціям Росії й Газпрому завдяки обмеженню ціни на газ, - прем'єр Польщі

Більшість західних компаній не пішла з рф - Eurointelligence

Російський експорт зріс після повномасштабного нападу Росії в Україну, — ЗМІ

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів