Байдену пропонували провести зустріч з Зеленським у Львові або на польсько-українському кордоні

19:38 20 лютого 2023 р.

Фото до новини

Плани перетину польсько-українського кордону почалися понад місяць тому після того, як Байден сказав співробітникам, що хоче публічного показу на знак солідарності між Сполученими Штатами та Україною, яка воює і вступає в другий рік війни.

Про це інформує Rolling Stone, пише Dailylviv.com.

З політичного погляду ця поїздка «повинна була відбутися», - сказав Rolling Stone високопоставлений чиновник Білого дому. За останній рік перша леді Джилл Байден, міністр оборони Ллойд Остін та інші в уряді США здійснили поїздку до охопленої війною країни, тоді як сам президент цього не зробив - досі. 

Байдену було представлено низку планів цієї поїздки в Україну, каже високопоставлений чиновник Білого дому, який безпосередньо обізнаний у цьому питанні. Чиновник не мав права говорити під запис. Одна з ідей передбачала зустріч між Байденом і Зеленським у невідомому місці на польсько-українському кордоні. Інший прагнув провести зустріч у Львові, західноукраїнському місті, яке кілька разів зазнавало російських авіаударів з початку війни, але залишається відносно безпечним, порівняно з важкими боями на східному фронті. 

Враховуючи очевидний факт, що Україна є активним полем бойових дій, і Секретна служба, і Міністерство оборони мали заперечення щодо безпеки щодо деяких представлених планів. Секретна служба не відповіла на запит Rolling Stone про коментарі, а Міністерство оборони скерувало запитання до Білого дому. 

Високопоставлений чиновник Білого дому каже, що занепокоєння виникло через «непередбачуваність середовища та знижений рівень безпеки, необхідний для підтримки пересування президента». 

Зрештою Байден вибрав Київ, місто, яке є символом рішучості України після того, як російські сили спробували та не змогли захопити столицю на початку війни минулого року. 

Київ розглядався як ключова мета Кремля, коли минулого року американська розвідка попереджала, що 150 000 російських військ, скупчених на кордоні України, збираються вдертися. У той час багато хто в Україні та вдома сприйняли ці попередження як ажіотаж або розпалювання війни. Тоді президент Путін розпочав свою так звану «спецвійськову операцію», нібито для очищення «нацистів». Сторонні спостерігачі побоювалися, що Київ може потрапити до росіян за лічені дні. Західні уряди запропонували Зеленському допомогти втекти.

Таємний візит Байдена до Києва: як готували - NYT

Байден уперше розповів про історичну телефонну розмову з Зеленським рік тому

Помилка Путіна, - Байден

Джо Байден покидає Київ після пам'ятного візиту (відео)

США звернулися до Росії за гарантією безпеки перед поїздкою Байдена в Україну

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів