Байден применшив силу російсько-китайського альянсу: не стривожений після зустрічі між Сі і Путіним

12:35 25 березня 2023 р.

Фото до новини

Президент Джо Байден заявив у п’ятницю, що він не стривожений після зустрічей високого рівня на початку цього тижня між президентом Китаю Сі і президентом Росії Путіним у Москві. Натомість Байден сказав, що «ми розширюємо альянси».

Про це інформує CNN, пише Dailylviv.com.

«Послухайте, я не сприймаю Китай легковажно. Я не сприймаю Росію легковажно, але я думаю, що ми це значно перебільшуємо», – сказав Байден журналістам під час пресконференція в Оттаві, Канада.

Президент зазначив, що хоча  офіційні особи США нещодавно попереджали  про ознаки того, що Китай може розглядати можливість збільшення військової підтримки Росії, «вони ще цього не зробили».  

«Це не означає, що вони не будуть, але вони ще не зробили цього», — сказав Байден. «І якщо щось трапилося, Захід значно об’єднався». 

Далі Байден згадав про посилення співпраці між альянсами, зокрема через G7, Quad Alliance, ASEAN та AUKUS. Він додав, що зараз зустрічався з 80% світових лідерів.

«Отже, я просто хочу поглянути на це в перспективі, я не сприймаю це легковажно… те, що роблять Китай і Росія, може стати значно гіршим», – сказав Байден. «Але погляньмо на це в перспективі. Ми об’єднані коаліції — ми, Сполучені Штати та Канада». 

Китай показує війну в Україні як вимушені кроки Путіна

Китай надав Росії політичну підтримку, - генеральний секретар НАТО

ЦРУ знає, що Китай готується дати зброю Росії

Китай і Росія погодилися докласти більше зусиль "для поліпшення глобального управління"

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів