Австралія перенесла своє посольство зі Львова у Польщу та Румунію: через підвищений ризик

09:07 22 лютого 2022 р.

Надзвичайний і Повноважний Посол Австралії в Україні Брюс Едвардс під час перебування у Львові.

Надзвичайний і Повноважний Посол Австралії в Україні Брюс Едвардс під час перебування у Львові.

Уряд Австралії наказав австралійським чиновникам та чиновницям виїхати з України. Міністерка додала, що вони працюватимуть у Польщі та Румунії.

Про це повідомила міністерка закордонних справ Австралії Маріс Пейн, інформує Громадське радіо, пише Dailylviv.com.

«Визнання Росією двох територій України, контрольованих сепаратистами, є порушенням міжнародного права, територіальної цілісності України та Мінських угод. Російська пропаганда нікого не переконає. Продовжуємо співпрацю з партнерами над тим, аби Росія зазнала збитків», — додала Маріс Пейнс.

13 лютого Австралія перенесла роботу посольства з Києва до Львова.

Команда посольства США також провела ніч на 22 лютого у польському Перемишлі. Раніше цього місяця Сполучені Штати перенесли своє посольство в Україні зі столиці Києва до Львова. Американці планують з часом відновити роботу в Україні.

У заяві Держдепартаменту йдеться, що ситуація з безпекою в Україні «як і раніше, залишається непередбачуваною» і «може погіршитися без попередження».

Нагадаємо, президент РФ Владімір Путін «визнав» псевдореспубліки на території окупованих Росією окремих регіонів Луганської та Донецької областей і доручив Міноборони РФ забезпечити «функції підтримки миру» російськими військовими на території псевдореспублік.

Президент України ініціював екстрене засідання Ради Безпеки ООН. Володимир Зеленський заявив, що визнання «Л/ДНР» Росією означає односторонній вихід РФ з Мінських угод.

Довідково:

Брюс Едвардс – посол Австралії в Україні з жовтня 2020 року. У 2016-2017 роках був тимчасовим повіреним у справах Австралії в Києві. Досі також працював заступником керівника місії в Посольстві Австралії в Бейруті та в Посольстві в Кабулі, був співробітником департаменту закордонних справ та торгівлі Австралії.

Росія порушила суверенітет і територіальну цілісність України, - Президент

На Львівщину прибув радник-посланник Посольства Республіки Корея

Ізраїльські дипломати відвідали ПП на кордоні Україна-Польща, щоб забезпечити можливість покинути країну

Генконсульство Росії у Львові припинило запис на прийом громадян

Дипломатка зі США похвалила за чистоту у лікарні у Львові

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів