Артистів, які підтримують агресію Росії, хочуть позбавити звань народних і заслужених. Хто в списку

21:01 21 березня 2022 р.

Фото до новини

Комітет з гуманітарної та інформаційної політики Верховної Ради України звернувся до Президента України Володимира Зеленського з проханням позбавити державних нагород – почесних звань «народний» та «заслужений артист України» артистів, які підтримують агресію Росії проти України.

Про це повідомила заступниця голови Комітету Євгенія Кравчук, пише Dailylviv.com.

«У той час, коли справжні художники України роблять все можливе, щоб підтримати нашу державу (займаються волонтерством, багато артистів навіть вступили до лав ЗСУ), деякі продовжують продавати свою гідність за криваві рублі, заперечують чи замовчують війну та підтримують агресію проти України. Ці люди не матимуть жодної почесті в Україні не лише на людському рівні, а й офіційно», – написала Кравчук у фейсбуці.

За її словами, Комітет попросив позбавити українських почесних звань Миколи Баскова, Володимира Бортка, Василя Горела, Філіпа Кіркорова, Ігоря Крутого, Кароліну Куєк (Ані Лорак), Світлану Лободу, Таїсію Повалій.

Багато українських співаків зі званнями «заслужених» та «народних» продовжили роботу в Росії після анексії нею Криму, і не засудили дії Москви після початку повномасштабного військового вторгнення 24 лютого.

Раніше влада України повідомила, що ініціювала міжнародний розшук російських співаків Олега Газманова, Миколи Баскова та телеведучої Тіни Канделакі

У жодному з населених пунктів, захоплених росіянами, немає колаборації: Україна може перемогти, - експерти

Кримінальної відповідальності за колабораціонізм та українофобію вимагають депутати Львівоблради

Генпрокурор розпочала кримінальне провадження проти Путіна і членів Радбезу РФ

Верховна Рада не хоче позбавити колаборантів і зрадників звань героїв

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів