Апеляційний суд підтвердив виключення Дублянів зі складу Львівської МТГ

12:08 9 грудня 2021 р.

Фото до новини

7 грудня Шостий апеляційний адміністративний суд підтвердив рішення ОАСК м. Києва щодо виключення м. Дубляни зі складу Львівської територіальної громади.

Про це сьогодні повідомив у ФБ громадський діяч, член Комітет захисту прав громад Віталій Горбатенко, який подавав з цього приводу адміністративний позов, пише Dailylviv.com:

"Це ще раз засвідчує те, що права мешканців м. Дубляни при так званому об'єднанні зі Львовом було порушено! Ну і це відповідь спікерам Львівської міськради, які намагалися розвинути тему поганого ОАСК. Хіба будуть звинувачувати ще й апеляційні суди...

Нагадаю, що за увесь час, який передував завершенню децентралізаційної реформи, жоден топ-чиновник міського голови Львова Садового не приїхав до Дублян поспілкуватися і переконати містян об'єднатися. Натомість, все це робилося кулуарно в київських кабінетах і, зрозуміло, не в інтересах Дублянської громади.

Отож, апеляційний суд постановив апеляційні скарги Кабінету Міністрів України та Львівської обласної державної адміністрації на рішення Окружного адміністративного суду міста Києва від 22 вересня 2021 року у справі за адміністративним позовом Горбатенка Віталія Валентиновича до Кабінету Міністрів України, треті особи: Львівська обласна державна адміністрація, Міністерство розвитку громад та території України про визнання протиправним та скасування в частині розпорядження від 12 червня 2020 року № 718-р – залишити без задоволення.

Рішення Окружного адміністративного суду міста Києва від 22 вересня 2021 року – залишити без змін".

Львівська міська рада поки що ніяк не прореагувала на це рішення суду.

Місто Дубляни покинуло Львівську МТГ за рішенням суду у Києві

Садовий обіцяє не закривати лікарню в Дублянах, але хоче взяти її приміщення на баланс Львова

Студенти з Дублянів хочуть до Львова

Львів оскаржить рішення суду про виключення Дублянів зі складу Львівської тергромади

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів