Студенти з Дублянів хочуть до Львова

19:02 17 лютого 2020 р.

Фото до новини

Студенти Львівського національного аграрного університету виступили на підтримку реформи децентралізації й приєднання Дублян у Жовківському районі Львівської області до Львівської ОТГ.

Про це інформує пресслужба ЛМР.

Лист із відповідним зверненням вони скерували на ім’я Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука, Міністра розвитку громад та територій Дениса Шмигаля, голови Львівської ОДА Максима Козицького, а також мера Львова Андрія Садового.

«Місто Дубляни Жовківського району Львівської області — це населений пункт, який набув свого розвитку завдяки центральній організації цього міста — Львівському національному аграрному університету, в якому працюють більше 850 працівників, та навчається більше 4000 студентів.

Університет забезпечує інфраструктурні умови проживання (освітлення, водопостачання та водовідведення та ін.) не лише для працівників та студентів ЛНАУ, а й для більшої частини жителів міста, тому просимо врахувати думку університетської спільноти, а, особливо, її студентського осередку при проведенні реформи децентралізації.

Студентство Львівського національного аграрного університету підтримує приєднання міста Дубляни до Львівської об'єднаної територіальної громади, зважаючи на такі передумови:

    - відстань від м. Дубляни до м. Львова — 4,7 км, а до нинішнього районного центру — 23,1 км. Окрім цього, прямого транспортного сполучення Жовква-Дубляни — немає, тому для того, щоб добратись до районного центру студенти ЛНАУ та жителі міста все одно мають їхати до м. Львова.
    - більшість мешканців міста працюють або користуються послугами у м. Львові, однак не мають жодного впливу на життя цього міста. Завдяки цій реформі студенти Університету та жителі міста зможуть отримувати якісні медичні послуги (так як на сьогодні лікарня м. Дубляни не може забезпечити належного стаціонарного лікування хворих), користуватись послугами Центру надання адміністративних послуг (наприклад, для того, щоб виробити ID-паспорт, студенти ЛНАУ і мешканці міста, на сьогодні, змушені їхати до м. Жовкви та чекати на виготовлення документа більше 30 днів, а в м. Львові це можна зробити за 10 днів, користуючись зручними сервісами).
    - також приєднання до Львівської ОТГ дозволить вирішити проблеми громадським транспортом, так як на сьогодні маршрутні автобуси м. Дубляни — м. Львів є в жахливому стані, а влада міста Львова не має впливу на цей маршрут.

Також хочемо акцентувати Вашу увагу на тому, що Львівський національний аграрний університет із 60-х років XX століття надає послуги із водопостачання та водовідведення мешканцям м. Дубляни, однак з того часу чисельність населення значно зросла (від 3 до 10 тисяч). Витрати на утримання системи водопостачання та водовідведення щорічно зростають, зважаючи ще й на той факт, що мережі є застарілими і потребують постійного поточного, не кажучи вже й про капітальний, ремонту.

Ми, студентська спільнота, вважаємо, що Університет міг би витрачати кошти свого спеціального фонду на покращення освітніх послуг та умов навчання і проживання студентів, а не на постійний ремонт системи водопостачання і водовідведення, якою користуються всі жителі міста, а не лише студенти.

На думку студентської спільноти приєднання міста до Львівської ОТГ матиме виключно позитивні наслідки, допоможе вирішити ряд поточних забезпечить перспективний проблем, забезпечить перспективний розвиток міста Дубляни та Університетського студентського містечка зокрема.

Щиро сподіваємось на Ваше розуміння та підтримку!", — йдеться в листі.

Нагадаємо, чиновники Львівської міськради агітували три сільські громади.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів