Чиновники Львівської міськради агітували три сільські громади

16:45 17 лютого 2020 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

У Львівській міськраді заявили, що вона «розпочала новий етап у процесі створення Львівської ОТГ – серію зустрічей зі сільськими громадами», щоб «визначитись із першочерговими потребами у населених пунктах – потенційних членах Львівської ОТГ».

Про це повідомили в понеділок, 17 лютого, у Львівській міськраді, де також розповіли, що в  неділю, 16 лютого, відбулись перші такі зустрічі в трьох селах – Зашкові, Зарудцях і Завадові. Заступниця директора департаменту містобудування Наталя Алєксєєва на цих зустрічах презентувала бачення Львівської міської ради щодо майбутньої співпраці Львова та сіл-партнерів у складі Львівської ОТГ та детально зупинилась власне на потребах, які мають села і які слід буде вирішити першочергово. Зокрема, у Зашкові, Зарудцях і Завадові Львівська міськрада запропонувала зробити ЦНАП, сімейну амбулаторію та перетворити бібліотеку на сучасну медіатеку.

Заступник міського голови з питань містобудування Любомир Зубач пояснив: «Можливо, ми працюємо на випередження, але часу в нас не так вже й багато. Саме тому визначатися з пріоритетами в селах, які увійдуть до складу Львівської ОТГ, почали вже зараз. Будемо мати перелік нагальних проблем, орієнтовний кошторис на їхнє розв’язання. І щойно уряд дасть добро, тобто затвердить новий адміністративно-територіальний устрій, а отже, склад Львівської ОТГ – відразу будемо братися до роботи».

Як інформував «Щоденний Львів», ЛМР запропонувала свій проект об’єднання міста зі сусідніми населеними пунктами у рамках реформи децентралізації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів