7 принципів відновлення України: мер Львова повернувся з Лугано і розповів, що робити. Президент подивований

18:07 5 липня 2022 р.

Фото до новини

Мер Львова повернувся з міжнародної конференції у Лугано, яка відбулася 4-5 липня, і поділився її підсумками з відновлення України.

Про це пише Dailylviv.com.

«Представники 40 країн, а це посадовці, парламентарі та перші особи великих міжнародних компаній проговорили та затвердили 7 принципів відновлення України. А саме:

1. Україна очолюватиме процес відновлення.

2. Для того, щоб рухатись далі, маємо зробити акцент на реформах.

3. Прозорість. Підзвітність. Незалежна судова система.

4. Участь у процесі відновлення не буде централізованою. Це дуже важливий пункт. Адже громади найперші краще знають та відчувають, яка допомога їм потрібна у конкретний момент.

5. Залучення стейкхолдерів на кожному з етапів. Процес відбудови має включати кожного, хто має можливість та бажання долучитись. Окрім росії, звичайно. Від рф можемо прийняти лише репарації та конфісковані активи.

6. Стійкість. Відбудова має початись прямо зараз. Ми не маємо часу чекати. Це поступовий процес сталого розвитку, який має включати також соціальну, економічну та екологічну відбудову.

7. І найважливіше: маємо разом побудувати краще, ніж було.

Тому що відбудова – це більше, ніж відновлення інфраструктури чи житлового фонду», - розповів мер на власній сторінці у Facebook.

Мер Львова подякував усім партнерам, друзям та союзникам нашої країни.

«Дякуємо усім нашим партнерам, друзям та союзникам! Від себе ще додам. 

За ці неповні два дні в кулуарах поспілкувався з Президентом Швейцарії, Прем’єром Чехії, директоркою ЄБРР та багатьма впливовими політиками. Я всім наводжу дуже простий приклад. Сьогодні у Львові живе більше сотні жінок-переселенок, які чекають дітей. Вже цього місяця ми відкриваємо будинок для породіль. Ці жінки сьогодні – як і Україна. Вони не мають часу чекати. Допомога потрібна їм тут і зараз. Так само, як потрібна допомога усім незламним українцям, які постраждали від війни. Ми не маємо часу. Треба працювати», - наголосив Андрій Садовий.

Андрій Садовий повідомив, що наступна конференція з питань відбудови України відбудеться у Великобританії у 2023 році.

Зі свого боку Президент України Володимир Зеленський у понеділок, 4 липня, під час онлайн виступу на конференції у Швейцарії був подивований чисельністю делегації з України, яка прибула в Швейцарію.

За словами Зеленського, навіть президент Швейцарії був подивований кількістю українських делегатів, адже їх дійсно прибуло забагато.

"Я дуже дякую вам за увагу, я запрошую вас усіх до нашої держави, щоб працювати разом. Разом з нами. На самому початку пан президент (Швейцарії Іньяціо, — ред.) сказав, що побачив тут велику, досить велику делегацію. Я також був здивований, що делегація велика", — сказав у своїй промові Зеленський.

Глава української держави підкреслив, що з-поміж делегатів на конференцію у Швейцарію були ті, кого він не бачив за всі місяці війни, яку розв'язала росія проти України.

"Я б хотів запросити деяких людей, яких побачив через екран, я їх не бачив всі ці місяці війни, я б їх теж хотів запросити в Україну. Тому, що у нас відновлення України, відновлення нашої держави. Я просто хотів би це нагадати. Тому, що війна в Україні, там, де ці люди працюють", — наголосив Зеленський.

Варто зазначити, що делегацію на конференцію в Лугано формував прем'єр-міністр України Денис Шмигаль. Він планував включити у список понад 100 осіб, чим спровокував критику у свій бік з боку Офісу президента.

ЄС створює платформу з відбудови України і допоможе зміцнити її статус як кандидата на членство в ЄС

Повна відбудова Ірпеня коштуватиме близько 1 млрд євро

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів