230 танків, понад 1550 броньованих машин: міністр оборони США оприлюднив допомогу Україні

18:58 23 квітня 2023 р.

Фото до новини

Збройні Сили України мають величезний потенціал і мужність і весь цей прогрес ґрунтується на скоординованій роботі близько 50 націй доброї волі.

На цьому наголосив міністр оборони США Ллойд Дж. Остін під час спільного з головою Об’єднаного комітету начальників штабів Збройних Сил США генералом Армії Марком А. Міллі на брифінгу для преси за результатами одинадцятої зустрічі «Контактної групи з питань оборони України» для координації допомоги для захисту України від неспровокованого російського вторгнення, яка відбулася на авіабазі Рамштайн у Німеччині, пише Dailylviv.com.

"Коли я вперше скликав цю Контактну групу, я побачив нації доброї волі, які прагнули допомогти Україні протистояти імперській агресії росії, я побачив коаліцію, яка була єдиною та міцною, я побачив країни, які сповнені рішучості виступати за відкритий та безпечний світ прав і правил.

Майже рік тому я вперше скликав контактну групу з питань оборони України прямо тут, у Рамштайні. Наша мета полягала в тому, щоб покращити координацію нашої підтримки України, коли вона давала відсіч безрозсудному та беззаконному вторгненню росії.

За останній рік ця Контактна група стала надзвичайною спільнотою дій і разом ми об’єдналися, щоб захистити принципи демократії, свободи та суверенітету. Тож через рік ми всі повернулися сюди, у Рамштайн, щоб розвивати цей дивовижний прогрес.

За останній рік члени цієї Контактної групи надали Україні величезний потенціал. Відразу після того, як росія вдерлася, ми посилено надавали джавеліни та стінгери, а потім ми надали захисникам України гаубиці, HIMARS та іншу артилерію і ми продовжуємо надавати засоби протиповітряної оборони наземного базування та боєприпаси, щоб допомогти Україні контролювати своє суверенне небо та допомогти Україна захищає своїх громадян від російських крилатих ракет та іранських безпілотників.

Наші спільні зусилля зробили величезні зміни на полі бою і зараз, лише за кілька місяців, Контактна група передала понад 230 танків, понад 1550 броньованих машин та інше обладнання та боєприпаси. Ми також прискорили наші терміни щодо M1 Abrams, щоб забезпечити Україну більшою силою бронетехніки в найближчі місяці, і M1, які українці використовуватимуть для навчання, прибудуть сюди, до Німеччини, впродовж наступних кількох тижнів. І все це є величезним прогресом і я впевнений, що ця техніка та підготовка, яка її супроводжувала, дадуть українським силам можливість продовжувати досягати успіху на полі бою.

Збройні Сили України мають величезний потенціал і мужність як ми бачили і весь цей прогрес ґрунтується на скоординованій роботі близько 50 націй доброї волі, які знову зібралися сьогодні.

Тепер я вдячний моєму хорошому другові Міністру оборони України Олексію Резнікову за те, що він приєднався до нас у Рамштайні і він ще раз розповів нам усім про динаміку бойових дій з перших вуст, підкресливши найбільш нагальні потреби України в наступні місяці.

Ми також почули від моїх колег у Європейському командуванні США про прогрес у розбудові бойової потужності України, зокрема щодо важкої техніки та транспортних засобів та паливозаправники та протимінні трали. І я хотів би подякувати тим, хто оголосив про пожертвування цих важливих систем, включно з Німеччиною та Нідерландами. Ми також обговорили шляхи посилення нашої підтримки ініціатив промислової бази.

Зараз росія продовжує атаки на цивільні цілі в Україні, включно зі школами, театрами та житловими будинками, і ці цілі не мають абсолютно ніякої військової цінності. Тож ми допомагаємо Україні захистити своїх громадян і своє небо від російських ракет та іранських безпілотників.

Зараз багато членів Контактної групи зосереджені на нових системах протиповітряної оборони та необхідних боєприпасах для цих систем, і ми збираємося залишатися зосередженими на ключових можливостях, які потрібні Україні зараз, а також у середньостроковій перспективі.

Сьогодні ми також почули пропозицію Європейського Союзу прискорити виробництво та доставлення боєприпасів для України, і більше країн думають про те, як вони можуть збільшити промислове виробництво не лише в найближчій, але й у середньостроковій перспективі й в довгостроковій перспективі, і це потужне нагадування про те, що ми підтримуємо захисників України в довгостроковій перспективі.

Ви знаєте, Путін допустив низку серйозних прорахунків, коли понад рік тому віддав наказ про вторгнення в Україну. Він думав, що Україна не наважиться дати відсіч, але Україна міцно стоїть за допомогою своїх партнерів. Путін думав, що наша єдність зруйнується, але жорстока війна за вибором росії лише зблизила нас. І зауважу, що Фінляндія, яка тривалий час брала участь у цій контактній групі, сьогодні тут як новий союзник по НАТО. Я очікую, що Швеція незабаром піде за нею, і це стає абсолютно ясним: війна за вибором Путіна не є результатом розширення НАТО, війна Путіна є причиною розширення НАТО.

Ви знаєте, коли я вперше скликав цю Контактну групу, я побачив нації доброї волі, які прагнули допомогти Україні протистояти імперській агресії росії, я побачив коаліцію, яка була єдиною та міцною, я побачив країни, які сповнені рішучості виступати за відкритий та безпечний світ прав і правил, і все це так само вірно в Рамштайні  сьогодні, як і рік тому.

Українці продовжують бути сильними у своїй боротьбі за свою свободу, у них є мужність і здатність йти вперед, і ми будемо підтримувати їх стільки, скільки буде потрібно",- сказав  Ллойд Дж. Остін.

Танки по зимі рахують: скільки їх дадуть Україні європейські партнери

14 танків Challenger 2 прибули в Україну

Західні союзники забезпечили формування 9 механізованих бригад ЗСУ для контрнаступу

Український танковий батальйон заповнять американські танки M1A1 Abrams

Генсек НАТО Столтенберг підтвердив, що Україна врешті-решт приєднається до Альянсу

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів