Український танковий батальйон заповнять американські танки M1A1 Abrams

23:12 21 квітня 2023 р.

Фото до новини

Наступного місяця США почнуть тренувати українські війська, як керувати танками Abrams, оскільки вони прагнуть вивести їх на поле бою проти Росії до кінця літа.

Про це повідомляє CNN, пише Dailylviv.com.

Американські танки M1A1 Abrams будуть відправлені до середини травня в Графенвер, Німеччина, де приблизно 250 українців пройдуть 10-тижневий курс навчання з американськими військами, повідомив американський чиновник журналістам, які подорожували з міністром оборони Ллойдом Остіном. 

Танки – це довгоочікувана техніка для України, яка вже більше року воює з Росією. Загалом США надають 31 танк, розміром як один український танковий батальйон

Хоча спочатку США заявляли, що надішлють новіші версії танків M1A2, офіційні особи заявили в березні, що українці  натомість отримають M1A1, різко прискоривши терміни доставки танків.  

Окрім танків, наданих США, Україна також отримає німецькі танки Leopard 2 та британські Challengers . Можливості бронетехніки, ймовірно, вплинуть на поле бою для українських військових, але цей вплив не буде швидким через графік навчання.

Довгий шлях танків Abrams в Україну, які не матимуть секретної броні

Перші танки Challenger вже в Україні

Іспанія передасть Україні шість танків Leopard 2A4 на початку квітня

Цього тижня перші українські військові завершать навчання на іспанських танках Leopard

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів