З 00:00 год 23 вересня понад 85% закладів освіти Львівщини припиняють роботу

19:31 21 вересня 2021 р.

Фото до новини

Відповідно до рішення Державної комісії ТЕБ і НС на Львівщині встановили «жовтий» рівень епіднебезпеки з 00:00 год 23 вересня. У зв’язку з цим, застосовується положення про припинення відвідування закладів освіти здобувачами освіти, крім закладів, в яких не менш як 80% працівників мають документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації або отримання однієї дози вакцини.

Про це інформує пресслужба ЛОДА, пише Dailylviv.com.

«Близько 14% закладів освіти області готові продовжувати працювати. Всі інші з четверга будуть змушені тимчасово припинити роботу. Така позиція державної комісії  ТЕБ і НС – онлайн-навчання не буде. Причиною став низький рівень вакцинування працівників закладів освіти, подекуди свідоме саботування зі сторони освітян вакцинальної кампанії.  Відповідальність за функціонування закладу освіти залежить від керівників цих закладів, відповідних відділів освіти та голів громад.

Це вимушений крок зі сторони держави, водночас, здоров'я дітей на першому місці», - зазначив перший заступник голови Львівської облдержадміністрації Андрій Годик.

Разом з тим, як повідомив заступник голови Львівської ОДА Віталій Загайний, у містах Моршин і Трускавець в усіх школах вакциновані більше 80% працівників.

«У Моршині вакциновано 74% всього населення від 18 років. Активна вакцинальна кампанія розпочалася ще у квітні, адже через карантинні обмеження Моршин у першому кварталі  втратив понад 60% надходжень до місцевого бюджету. Для громади стало очевидним, що або більшість населення вакцинується, або вони можуть припинити існувати як територіальна громада. Зараз залишається іншим громадам також зробити свій вибір», - наголосив Віталій Загайний.

За інформацією Олега Когута, регіонального координатора з питань вакцинації від коронавірусної інфекції на Львівщині, в області є всі можливості у максимально короткі терміни провакцинувати необхідну кількість педагогів, адже робота виїзних мобільних бригад налагоджена і вакцини в області є у достатній кількості.

Нагадаємо, повний курс вакцинації пройшли 37% освітян Львівщини. 44% отримали першу дозу вакцини.

На канікули підуть 90 зі 100 шкіл Львівщини у разі запровадження жовтого рівня епіднебезпеки

Навчання в масках, які повинні змінювати кожні три години: нові розпорядження головного санлікаря

МОЗ змінило протиепідемічні заходи для закладів освіти

У яких карантинних зонах учителі носитимуть захисні щитки замість масок

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів