У яких карантинних зонах учителі носитимуть захисні щитки замість масок

13:19 19 серпня 2020 р.

Фото до новини

Міністерство охорони здоров'я заявило, що для педагогів будуть змінені вимоги до носіння засобів індивідуального захисту. Вчителі не всюди будуть носити маски.

Про це заявив на брифінгу головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

Ляшко наголосив, що це рішення було прийнято на пропозицію освітян.

"Під час проведення уроків ми їм будемо дозволяти носити не маску на обличчі, а захисний прозорий щиток, який виконує ті ж самі функції, але дозволяє проводити освітній процес, використовуючи і передаючі всі емоції, що може передавати педагог", - зазначив Віктор Ляшко.

У Міністерстві охорони здоров'я роз'яснили, які обмеження будуть діяти в школах різних карантинних зон. У "помаранчевій зоні" вчителям доведеться носити захисні щитки, а в "червоній" - навчання відбуватиметься онлайн.

Загалом, навчання в приміщеннях шкіл буде дозволено в регіонах "зеленої", "жовтої" і "помаранчевої" зон, в "червоній зоні" - навчання буде проходити онлайн. Учителям «зеленої» і «жовтої» зон дозволять проводити уроки без масок.

Про це під час конференції "Освіта в умовах пандемії: як організувати навчальний рік 2020-2021" повідомив головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів