Три університети Львова увійшли в рейтинг найкращих у Європі та Середній Азії: зі 106 місця

12:57 17 грудня 2021 р.

Фото до новини

Глобальний науково-дослідний консультаційний центр QS Quacquarelli Symonds опублікував щорічний рейтинг найкращих університетів країн Європи та Середньої Азії, що розвиваються. До нього увійшли 450 закладів вищої освіти. Серед них – 41 український університет.

Про це інформує пресслужба ЛОДА, пише Dailylviv.com.

У рейтинг потрапили також три львівських ВНЗ:

    Національний університет «Львівська політехніка» – 106 місце.
    Львівський національний університет імені Івана Франка – 191 місце.
    Український національний лісотехнічний університет – категорія від 251 до 300 місця.

«Розвиток вищої освіти – один із пріоритетних напрямів діяльності МОН. Покращення якості надання освітніх послуг, розвиток академічної мобільності та збільшення фінансування для проведення наукових досліджень в університетах допомагає стимулювати роботу закладів вищої освіти. Найкращі з українських ЗВО потрапляють до міжнародних рейтингів, отримуючи ще більше можливостей для обміну досвідом із партнерами, залучення іноземних студентів і використання передових технологій», – підкреслив Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

Бен Саутер, директор аналітичного центру QS Quacquarelli Symonds повідомив, що кількість українських закладів вищої освіти серед найкращих у Східній Європі та Центральній Азії зросла до 41, що є абсолютним рекордом в історії регіонального рейтингу. Водночас присутність України у топ-100 рейтингу скоротилася з чотирьох до трьох університетів на фонi загального зниження їхніх репутаційних та наукометричних показників.

До списку найкращих 100 закладів вищої освіти також увійшли: Київський національний університет імені Тараса Шевченка (35 місце). Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» (63 місце); Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна (69 місце).

Порівнянно з 2021 роком, кількість ЗВО України в регіональному рейтингу зросла з 25 до 41:

    16 університетів вперше увійшли до рейтингу;
    4 університети поліпшили позиції;
    7 університетів зберегли позиції.

Для складання регіонального рейтингу університетів QS Emerging Europe and Central Asia University Rankings враховують 10 показників: академічна репутація закладу освіти, його репутація серед роботодавців, співвідношення кількості викладачів та студентів, кількість публікацій на одного викладача і співробітника, кількість цитувань на одну публікацію, частка іноземних викладачів і співробітників, частка іноземних студентів, частка викладачів та співробітників з науковим ступенем, глибина міжнародних наукових колаборацій та присутність закладу освіти в онлайн-середовищі.

Повний перелік 450 кращих закладів вищої освіти країн Європи та Середньої Азії, що розвиваються, на 2022 рік доступний за посиланням.

Два львівські університети на 6-8 місцях в Україні за найбільшим світовим рейтингом

Рейтинг українських медичних університетів очолив львівський

Вісім львівських науковців увійшли до світового списку ТОП 2%

«Львівська політехніка» – шоста в рейтингу кращих університетів країни, ЛНУ ім. І. Франка – дев'ятий

Усі найкращі зарубіжні університети матимуть право відкрити філії в Україні. Окрім п'яти міст

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів