«Львівська політехніка» – шоста в рейтингу кращих університетів країни, ЛНУ ім. І. Франка – дев'ятий

13:49 30 травня 2014 р.

Фото до новини


Фото: uk.wikipedia.org

Як повідомляє прес-служба ЛП, обидва виші поліпшили цьогоріч свої позиції

У рейтингу українських університетів III–IV рівнів акредитації «Топ-200 Україна» Національний університет «Львівська політехніка» посів шосту сходинку. Про це повідомили у прес-службі університету.

«Динаміка зміни позиції Національного університету «Львівська політехніка» у рейтингу університетів України за проектом ЮНЕСКО «Топ-200 Україна» з 2006 року є дуже позитивною: у 2006 році виш займав 47-му позицію, торік був 8-м», – тішаться у ВНЗ.

Рейтинг проводить міжнародна група експертів у співпраці з Європейським центром вищої освіти ЮНЕСКО-CEPES та центром міжнародних проектів «Євроосвіта». Кращим у рейтингу ВНЗ України, згідно з проектом ЮНЕСКО визнаний Київський національний університет ім. Тараса Шевченка.

На п'яти вишу наступають Національний технічний університет «Київський політехнічний інститут», Харківський національний університет ім. В. Каразіна, Національний університет «Києво-Могилянська академія» та Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут». До першої десятки увійшов і Львівський національний університет імені Івана Франка, який поліпшив свої позиції та перемістився з чотирнадцятої на дев'яту позицію рейтингу.

Експерти, які сформували рейтинг, пояснили, що підвищення рейтингу львівських вишів вимагає постійних зусиль усього академічного колективу.  Діяльність вишу оцінюють з допомогою інтегрованого індексу, який має три комплексні складові: Iз = Iнп + Iн + Iмв, де: Iнп – індекс якості науково-педагогічного потенціалу, Iн – індекс якості навчання, Iмв – індекс міжнародного визнання.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів