Сьогодні у Стрийському районі відкрили нову школу

14:37 22 грудня 2021 р.

Фото до новини

Сьогодні, 22 грудня, у смт. Гніздичів Стрийського району відкрили нову школу. Тут зможуть навчатись більше чотирьох сотень дітей.

У Гніздичівській територіальній громаді сьогодні мешкає майже 7,5 тисяч населення, з яких 985 - діти шкільного віку, 380 – дошкільного. Шкільні заклади, які працюють в громаді, забезпечують потребу у здобутті загальної середньої освіти лише для 680 дітей. Однак навіть у них відсутні належні умови для повноцінного навчання.

У Гніздичівській ЗОШ I-III ступенів діти навчаються у дві зміни в трьох приміщеннях, одне з яких побудоване у 1820 році. У школі немає спортивного та актового залів, сучасного харчоблоку. Через двозмінне навчання важко організувати роботу гуртків. Ці обставини і стали передумовою будівництва нової школи на 423 учнівських місця.

Про це інформує пресслужба ЛОДА, пише Dailylviv.com.

Упродовж 2015-2020 років звели двоповерхову будівлю ЗОШ та встановили віконні та дверні блоки. А цьогоріч проєкт включили до програми Президента України «Велике будівництво» і для його завершення у поточному році залучили понад 50 мільйонів гривень.

«Сьогодні ми маємо змогу відкрити таку омріяну для громади нову школу, яка має усі шанси стати найкращою в цілому Стрийському районі. Звісно, на початку були перестороги, що до кінця року завершити будівництво не вдасться. Реалізація проєкту потребувала великих зусиль, як збоку обласної адміністрації, так і громади. Йдеться про фінансове забезпечення та людські ресурси. Однак завдяки Програмі Президента «Велике будівництво», все ж таки, нова школа в Гніздичеві відчиняє своє двері. Фактично, найбільше робіт виконали саме у 2021 році. «Велике будівництво» - це не лише про залучені кошти чи зусилля, докладені в роботу. Перш за все, це вагомий проєкт для усієї громади, створений з турботою про наших дітей. Тож нехай нова школа стане для учнів не лише святинею знань, а й чудовим місцем для комфортного навчання та всебічного розвитку», - наголосив перший заступник голови Львівської ОДА Андрій Годик.

Упродовж року провели роботи з мурування внутрішніх перегородок, влаштування гідроізоляції, каналізації, та системи водовідведення, виконали фасадні роботи та внутрішньо оздоблювальні роботи, влаштували бруківку, встановили огорожу, змонтували спортивні майданчики, закупили та  встановили обладнання для харчоблока. Облаштували меблями класні кімнати.

Сьогодні ж двоповерхова будівля готова приймати школярів. Навчальні приміщення, спортзал, роздягальні з душовими та санвузлами, вестибюль, гардероб, кухонний блок з виробничими допоміжними та побутовими приміщеннями, а також актовий зал, фізкультурно-спортивна та навчально-дослідні зони, майданчики для гімнастики для відпочинку. Тут є все необхідне для навчання, спорту, харчування та відпочинку для дітей різної вікової категорії.

Будівництво школи розпочали ще в 1989 році, однак через відсутність фінансування з року в рік ремонтні роботи відкладали, а згодом узагалі припинили. Тепер школа у Гніздичеві дозволить покращити умови навчання для 367 учнів та праці для 48 працівників. Окрім цього, створить нових 56 навчальних та 12 робочих місць. Почати навчання вже у нових класних приміщеннях планують з другого семестру навчального року.

751 школа на Львівщині має свій сайт, але більшість активніші у соцмережах

Велике будівництво на Львівщині: будуть нові школи та дитсадки

Школу-довгобуд у гірській Либохорі добудують наступного року. Витрачено вже 33 млн грн

Велике будівництво на Львівщині припиниться 2023 року – Ганущин

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів