Велике будівництво на Львівщині: будуть нові школи та дитсадки

13:18 11 серпня 2021 р.

Фото до новини

Стан шкіл та дитячих садків у селах завжди був проблемою в Україні. Дуже часто навчального закладу в населеному пункті або нема взагалі, або він збудований ще в радянський період і потребує капітального ремонту. Тому одним із основних напрямів програми Президента «Велике будівництво» стали будівництво та реконструкція цих закладів.

Про це Dailylviv.com поінформували у департаменті комунікацій та внутрішньої політики Львівської ОДА.

Торік завдяки «Великому будівництву» на Львівщині побудовано та реконструйовано 5 дитячих садочків та 5 шкіл.

«Я цілком погоджуюся з тим, що інвестиції в освіту наших дітей - це інвестиції в майбутній розвиток нашої держави. Незалежно від того, де розташований навчальний заклад: у великому місті, чи у віддаленому селі, мають бути забезпечені безпечні та комфортні умови для дітей і працівників. Завдяки програмі “Велике будівництво” нарешті вдалося розморозити будівництво шкіл та дитячих садків на Львівщині», – зазначив голова Львівської облдержадміністрації Максим Козицький

Школа в селі Дубаневичі Львівського району – один із прикладів ефективності проєкту. Новий навчальний корпус почали будувати ще у 2016 році, але через брак грошей будівництво заморозили. У 2019 році в межах програми «Велике будівництво» роботи були відновлені. І він відчинив свої двері для школярів 20 жовтня 2020 року.

Директор школи Віталій Маковецький розповідає: «Раніше приміщення школи складалося з трьох корпусів, основний з яких був збудований ще у 1962 році господарським способом на цегляному просілому напівзруйнованому фундаменті. Згодом він почав руйнуватися, на стінах з'явився грибок. Окрім того, в приміщенні було мало класів, тому учні були змушені вчитися у дві зміни. Тож будівництво школи було гострою необхідністю, адже першочергово слід дбати про безпеку дітей. Радію, що зведення будівлі встигли завершити до настання холодів. Вже майже рік 84 учні ходять до школи з великим задоволенням».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів