Назвали школи на Львівщині, де щеплено 80-90% колективу (відео)

13:53 6 вересня 2021 р.

Фото до новини

Лідерами з вакцинації від коронавірусу на Львівщині є школи-інтернати або навчально-реабілітаційні школи, які підпорядковані департаменту освіти Львівської облдержадміністрації.


Відео: Львівський пресклуб

Про це на пресконференції у Львівському пресклубі повідомив директор департаменту освіти і науки Львівської ОДА Олег Паска, пише Dailylviv.com.

- Це - школа №100 для дітей з проблем зору. Там 86% вакциновано, Бориславська санаторна школа - 90% вакцинованих, - уточнив Олег Паска.

За його словами, самий режим перебування дітей у цих школах зобов’язує колектив пройти вакцинацію.

Загалом на Львівщині, як повідомив директор департаменту, двома дозами вакциновано 32,6% педагогів і майже 50% - однією дозою. Це, на його думку, замалий відсоток.

Олег Паска нагадав, що система освіти торік пережила дуже серйозний стрес.

- Періодично запроваджували віддалене навчання. Львівщина була першою областю, де почали навчати вчителів користуватися платформами для дистанційного навчання. Тільки 5% вчителів уміли це, - наголосив Олег Паска.

Згодом, за його словами, з бюджету надали кошти і по троє вчителів з кожної школи пройшли навчання. Цього року таких педагогів буде значно більше.

- Якість дистанційного навчання не дозволяє настільки якісно надавати послуги, як при очному навчанні. Найліпше з цим завданням упоралася кафедра штучного інтелекту Львівської політехніки. Бо там викладачі перфектно володіють платформами для дистанційного навчання, - сказав директор департаменту.

Звідси, за його словами, випливає важливість щеплення для вчителів.

- Якщо школа потрапляє в червону зону і 80% вчителів вакциновано, то школа зможе працювати очно. А в очному форматі якість навчання вища, - наголосив Олег Паска.

Навчання в масках, які повинні змінювати кожні три години: нові розпорядження головного санлікаря

У Львові захворіло 185 учителів: школи йдуть на дистанційне, позашкільні заклади припиняють роботу, скасовують спортзмагання

МОЗ змінило протиепідемічні заходи для закладів освіти

У яких карантинних зонах учителі носитимуть захисні щитки замість масок

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів