За один день у Львівському охматдиті успішно прооперували 8 дітей з рецидивуючим папіломатозом гортані

19:39 20 грудня 2021 р.

Фото до новини

Сьогодні. 20 грудня, від раннього ранку до пізнього вечора у ЛОР-клініці Львівського охматдиту було зроблено 8 операцій для дітей з шести областей з рецидивуючим папіломатозом гортані. Операційна команда - Fedir Yurochko, Дзвінка Копанська, @Роман Новосільський, Oleksandr Hnus, анестезіологічний супровід - Володимир Міщук, операційна медсестра - Надія Гуняк.

Про це повідомили у Львівській обласній дитячій клінічній лікарні охматдит, пише Dailylviv.com.

"П'ять хлопчиків і три дівчинки від 4 до 12 років зі Львівської, Тернопільської, Рівненської, Хмельницької, Івано-Франківської і Херсонської областей зустрілися у ЛОР-клініці львівського "Охматдиту"

Тут вони отримали найсучаснішу допомогу - ЛОРи усунули рецидивуючі папіломи гортані і ввели в гортань іноваційний препарат для запобігання/сповільнення рецидивів папілом у майбутньому. Нагадаємо, наші ЛОРи з березня 2021 перші в країні застосовують найкраще лікування для таких пацієнтів",- йдеться в повідомленні.

Як інформують у лікарні, попередні результати лікарів обнадіюють - у дітей папіломи або не повертаються взагалі, або зявляються набагато пізніше, а це означає менше операцій.

"Ми спостерігаємо у 3-4 рази довший час до наступної операції, а самі папіломи - суттєво менші. Деяким дітям наступна операція не потрібна взагалі - папіломи більше не відростають", - каже керівник ЛОР-клініки Федір Юрочко.

"Уже наступного дня усі діти поїхали додому!" - зазначають у лікарні.

Операційна команда - Федір Юрочко, Дзвінка Копанська, Роман Новосільський, Олександр Гнус, анестезіологічний супровід - Володимир Міщук, операційна медсестра - Надія Гуняк.

У Львові надскладну операцію вперше зробили без наркозу

Труби, вагою одна тонна, відділили ноги від хребта: за 12 годин медики повернули чоловікові здатність ходити

У дитячій лікарні Львова прооперували немовля із важкою вродженою вадою серця

У Львові лікарі врятували життя юнакові зі зрощеними нирками

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів