Вибух у реанімації: на Львівщині перевірять кисневе обладнання у 20 медзакладах

13:50 30 грудня 2021 р.

Фото до новини

Відбулось засідання обласної комісії ТЕБ і НС щодо запобігання виникнення надзвичайних ситуацій в медзакладах Львівщини. Передумовою засідання став нещодавній нещасний випадок, який трапився в одній з лікарень Косова, Івано-Франківської області.

Про це інформує пресслужба ЛОДА, пише Dailylviv.com.

Учасниками засідання стали керівництво Львівської ОДА, керівники структурних підрозділів, представники ДСНС, Держпродспоживслужби та Держпраці.

Нагадаємо, що 28 грудня від вибуху в реанімації Косівської центральної районної лікарні загинули люди, а також є постраждалі. У реанімації працювали одночасно 5 кисневих концентраторів. Повітря було перенасичене киснем, тому ймовірна причина пожежі в лікарні - взаємодія з відкритим вогнем.

«Використання складних технічних пристроїв, у тому числі кисневих станцій та кисневих мереж, потребують постійного нагляду. Випадок якийсь трапився днями на Івано-Франківщині для нас є черговим сигналом звернути увагу на експлуатацію подібного роду обладнання, зважаючи на те, що зараз на території області це обладнання використовують в понад 20 закладах охорони здоров’я. Важливо, щоб усі заходи безпеки постійно дотримувались, техніка була в належному стані, щоб уникнути подібних ситуацій, в першу чергу, щоб не допустити людських жертв», - акцентував заступник голови Львівської ОДА Віталій Загайний.

Станом на сьогодні в області є 24 заклади охорони здоров’я, які можуть надавати допомогу хворим на COVID-19. Враховуючи тенденцію до зменшення кількості захворювань п’ять закладів перевели у режим «очікування».

«Ми зобов’язали усіх керівників медичних установ провести інспектування усіх кисневих мереж на місцях. Окрім того, потрібно зробити ревізію резервних та автономних джерел електроживлення. Власниками усіх закладів охорони здоров’я зараз є територіальні громади, тому важливо, щоб голови ТГ зі свого боку прокомунікували з адміністраціями, керівниками медзакладів та визначили відповідальних осіб, які б здійснили інспектування кисневих мереж», - зауважив директор департаменту охорони здоров’я Орест Чемерис.

Під час засідання члени комісії акцентували на важливості регулярно організовувати профілактичні заходи, які б покращили стан протипожежної безпеки медичних установ.

«Працівники закладів охорони здоров’я мають знати, як діяти в тих чи інших надзвичайних ситуаціях, котрі можуть виникнути під час їхньої професійної діяльності. Особливо важливо вміти швидко реагувати ще до приїзду рятувальників. Для цього варто збільшити кількість та ефективність профілактичних заходів на місцях», - розповів начальник ГУ ДСНС у Львівській області Юрій Кагітін.

Рішення членів комісії ТЕБ і НС передбачає створення семи комісій на базі районних державних адміністрацій, які упродовж місяця мають провести моніторинг усіх закладів охорони здоров’я в області, призначених для використання кисневих станцій та кисневих мереж.

Пожежі на Львівщині: як упередити

Норматив прибуття на пожежу - до 20 хв: на Львівщині не до всіх населених пунктів рятувальники можуть доїхати вчасно

У Львові в пожежі загинули мати з сином (відео)

Двоє загиблих у пожежі в 16-поверховому будинку у Львові

Гасили цілу годину: у пожежі на Львівщині згоріла жінка

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів