ВЛК щорічно одержуватимуть інформацію про діагнози військовозобов’язаних: від кого

11:58 5 вересня 2023 р.

Фото до новини

Така інформація про стан здоров’я українців буде отримана з електронної системи охорони здоров’я.

Зміни до Положення про військово-лікарську експертизу в ЗСУ (наказ Міноборони №402), внесені наказом Міністерства оборони від 18 серпня 2023 року № 490, набули чинності 25 серпня, пише Dailylviv.com.

Зокрема, військово-лікарські комісії (ВЛК) запитуватимуть інформацію у сімейних лікарів або лікарів, з якими підписано декларацію, про наявність діагнозів у допризовників, призовників та військовозобов’язаних. Такі запити ТЦК робитимуть щорічно, перед проведенням приписки до призовних дільниць.

Також у соціальних службах та органах соцзахисту буде запитувана інформація про інвалідність осіб, а медзаклади передаватимуть до ТЦК та СП дані людей, які за останні пів року хворіли на вірусний гепатит, черевний тиф, паратиф, дизентерію та інші інфекційні захворювання.

Мета нововведень - уникнути постановки фальшивих діагнозів, які дають змогу знятися з військового обліку, безпосередньо в самій ВЛК.

При цьому, згідно з наказом Міноборони, підвищать вимоги до персонального складу ВВК. Насамперед, всі ВВК підпорядкують центральній військово-лікарській комісії, а та своєю чергою підзвітна Військово-медичному департаменту Міноборони.

Для тимчасових ВЛК з’явилася вимога, щоб їх очолював лікар, який має досвід не менше трьох років роботи у складі військово-лікарських комісій або підготовки з питань військово-лікарської експертизи.

Офіцерку ТЦК у Львові викрили на отриманні грошової винагороди: за що платили

Впровадження е-черги для проходження ВЛК відбувається занадто повільно

Як військовослужбовцю отримати направлення-скерування на ВЛК за різних обставин

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів