Діагноз за тисячу доларів: лікарі вигадували хвороби для військовозобов'язаних

09:12 24 вересня 2022 р.

Фото до новини

На Львівщині група працівників медичного закладу налагодила корупційну схему визнання осіб непридатними до служби у лавах ЗСУ за станом здоров`я.

Вартість такого фальшивого висновку лікарської комісії становила 1000 доларів США «винагороди». Про це повідомила поліція Львівської області, пише Dailylviv.com.

Правоохоронці затримали одного з фігурантів – лікарку-члена комісії. В її службовому кабінеті поліціянти вилучили 300 доларів США, які вона одержала як частину неправомірної вигоди. Ще 100 доларів США було вилучено з кишені халата другого лікаря, котрі йому передав «колега по справі».

Кримінальне провадження розслідується за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України під процесуальним керівництвом Львівської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері. Вирішується питання про повідомлення викритим лікарям про підозру і обрання запобіжних заходів.

За прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою передбачена кримінальна відповідальність – позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Обшук у Ратуші: шукали докази виготовлення документів для виїзду за кордон призовників (доповнено)

Ще один шлях за кордон чоловіків призовного віку у Львові перекрили правоохоронці

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів