Вчені знайшли для чоловіків і жінок природний гормон, який ліпший за віагру

22:55 6 лютого 2023 р.

Фото до новини

Вчені з Імперського коледжу Лондона продемонстрували, що ін'єкції гормону кіспептину можуть підвищити сексуальний потяг у чоловіків і жінок.

Дослідження опубліковане у JAMA Network Open. Про це повідомило BBC-Україна, пише Dailylviv.com.

Зниження статевого потягу, або низьке лібідо, стосується 10% жінок та 8% чоловіків у всьому світі. Це може мати психологічні й соціальні наслідки.

Раніше науковці вже виявляли, що кіспептин може посилювати реакцію на сексуальні стимули у чоловіків з нормальним сексуальним бажанням. Але тестувань на людях не було.

Кіспептин - це природний гормон, що стимулює вивільнення інших репродуктивних гормонів в організмі.

У новому клінічному випробуванні взяли участь 32 жінки (19-48 років) та 32 чоловіки (21-52 роки) з гіпоактивним розладом сексуального потягу. Усім пацієнтам зробили МРТ-сканування головного мозку, а також аналізи крові та поведінкові тести.

Введення кіспептину покращило обробку сексуальних стимулів у мозку чоловіків і жінок та підвищило їхнє лібідо. У чоловіків гормон також на 56% покращив ерекцію. Усі учасники добре перенесли терапію і не мали побічних ефектів.

Дослідження вперше показало, що кіспептин - потенційно безпечний та ефективний засіб для лікування людей з низьким сексуальним бажанням.

Гормон працює інакше, ніж препарат Віагра, що лікує еректильну дисфункцію, покращуючи кровопостачання статевого члена.

Низький статевий потяг - досить поширене явище і може виникати через різні причини, приміром, через проблеми у стосунках, стрес, еректильну дисфункцію або сухість піхви, зниження рівня гормонів під час менопаузи та втому після народження дитини.

Вживання певних ліків, наприклад антидепресантів, або використання певних контрацептивів також може вплинути на лібідо, як і вживання надмірної кількості алкоголю.

Деякі хронічні чи довготривалі захворювання, зокрема, хвороби серця, діабет, недостатня робота щитоподібної залози або рак також можуть впливати на статевий потяг.

До речі, флакон Кіспептину-10 - 200 мл - коштує 135 американських доларів.

Бджолина «віагра» відновлює статеву функцію у щонайменше 30% чоловіків, – лікар у Львові

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів