В Україні понад 90% пацієнтів у лікарнях - невакциновані особи (відео)

11:19 10 листопада 2021 р.

Фото до новини

А вакцинація проти коронавірусу в 11 разів зменшує ризик смерті від штаму «Дельта», дослідили американські науковці. Вакцинація врятувала від смерті 6 тисяч українців

Про це міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко сказав на брифінгу в середу, 10 листопада, пише Dailylviv.com.

"Вакцинація – це передовсім персональна відповідальність за своє здоров’я. Вакцинація в 11 разів зменшує ризик смертності від Delta-штаму COVID-19. Це результати дослідження Американського центру з контролю та профілактики хвороб. Ряд європейських країн вже підтверджують це дослідження на практиці. Наприклад, Велика Британія, Німеччина, Бельгія із більш ніж 65% вакцинованого населення зараз демонструють у 8-14 разів меншу летальність, ніж під час весняної хвилі. Сьогодні в Україні також 91-92% пацієнтів в лікарнях - невакциновані особи. Якби в Україні був рівень вакцинації хоча б на середньоєвропейському - ми б мали на третину менше смертей щодня", - сказав Віктор Ляшко.

На його думку, вакцинація врятувала від смерті 6 тисяч українців.

Міністр розповів, коли найліпше приймати другу дозу вакцини.

"Ті, хто пропустив дату введення 2-ї дози, отримайте її якнайшвидше, дозвольте вакцині працювати на ваше здоров'я. Рекомендований інтервал, за який бажано зробити друге щеплення, становить для вакцини CoronaVac 14-28 днів, Pfizer - 21-28 днів, Moderna - 28 днів, AstraZeneca - 4-12 тижнів", - сказав Ляшко.

За даними МОЗ, в Україні зараз є 10 мільйонів 300 тисяч доз різних вакцин, зокрема, майже 3 мільйони доз - Moderna, 800 тисяч доз - AstraZeneca, 4,5 мільйона доз - CoronaVac і 2 мільйони доз - Comirnaty від Pfizer.

У пологовому будинку Львова відкривають пункт вакцинації

За добу у Львівській області госпіталізували ще 278 осіб з ковідом

Обсяги вакцинації недостатні: для популяційного імунітету треба вакцинувати 70% населення, а не 25%, як це є,- медик

Cоvid-19: тенденції до зменшення госпіталізованих немає, - Максим Прикупенко

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів