Обсяги вакцинації недостатні: для популяційного імунітету треба вакцинувати 70% населення, а не 25%, як це є,- медик

21:13 9 листопада 2021 р.

Фото до новини

На даний момент не можна говорити про зниження кількості хворих на ковід. Зважаючи на статистику нових випадків, Львівщина перебуває на піку захворюваності.

Так зазначив регіональний координатор з питань вакцинації проти коронавірусної хвороби у Львівській області Олег Когут.

За його словами, за вчорашній день в області виявлено 1352 випадки зараження вірусом Covid-19. За увесь час у Львівській області захворіло 193 363 осіб.

Про це інформує пресслужба ЛОДА, пише Dailylviv.com.

У стаціонарах області перебувають 3366 осіб, але якщо взяти ще до уваги тих осіб, які проходять лікування амбулаторно, то буде близько 5 тисяч мешканців Львівщини загалом. У відділеннях реанімації знаходиться 248 осіб та 113 осіб перебувають під апаратами ШВЛ.

«Єдиним профілактичним засобом залишається вакцинація населення. Вакцин в області є достатньо, щоб провакцинувати усіх охочих. Найближчим часом Львівщина отримає понад 200 тисяч доз вакцини «Модерна». Усі пункти щеплень та центри вакцинації забезпечені вакцинами у повному обсязі»,- повідомив Олег Когут.

Загалом у Львівській області проведено 1 244 137 щеплень. Майже 38% мешканців області є вакцинованими першою дозою та 25% двома дозами вакцини. Щоденно від 16 до 20 тисяч мешканців області отримують щеплення.

«Нагадаю також про заходи, які сприяють запобіганню захворювання на коронавірусну хворобу: правильне використання масок, соціальне дистанціювання та особиста гігієна»,- зазначив регіональний координатор.

Як додав Олег Когут обсяги вакцинації на сьогодні є недостатніми, адже для створення популяційного імунітету потрібно, щоб було провакциновано хоча б 70% населення, а не 25% як це є на даний момент.

 Кожен день на Львівщині від коронавірусної інфекції помирають 20-30 людей, а загалом по області померло  4830 осіб. Також він зазначив, що першою дозою щеплено більше 77% працівників закладів освіти, а двома дозами-55%. Також понад 90% працівників Львівської ОДА є провакцинованими. «Закликаю усіх вакцинуватися, адже це гарантує менш складний перебіг хвороби. Захищаючи себе, ви захищаєте і своїх рідних від ковіду», - наголосив Олег Когут.

58 тисяч доз Астра Зенека Львів поверне в Київ

Фермерський ярмарок у Львові закривають через епідситуацію

У Львові щепили кілька сотень дітей віком 12-17 років

Захворюваність у всіх районах Львівщини має тенденцію до зростання: де найгірша ситуація

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів