Cоvid-19: тенденції до зменшення госпіталізованих немає, - Максим Прикупенко

14:07 9 листопада 2021 р.

Фото до новини

Із січня у Львівському обласному госпіталі ветеранів війн та репресованих пройшли лікування 3216 пацієнтів. На даний момент знаходяться 340 пацієнтів, 259 - кисневозалежні. У відділенні реанімації - 27 пацієнтів, зокрема восьмеро з них перебувають під апаратами ШВЛ.

Про це повідомив під час брифінгу директор медзакладу Максим Прикупенко, пише Dailylviv.com.

“В середньому в госпіталь поступає в межах 30 пацієнтів. Наймолодшій пацієнтці реанімації госпіталю є лише 30 років. Середній вік пацієнтів, які проходять лікування в госпіталі 50-55 років”, - зазначив Максим Прикупенко.

Також він додав, що тенденції до зменшення госпіталізацій на даний момент не виявивлено. Загалом лише 20 пацієнтів з усіх хворих у госпіталі є провакцинованими.

“На даний момент ми відзначаємо, що хвороба веде себе агресивніше, адже велика кількість пацієнтів, які поступають, є кисневозалежними. Лише завдяки вакцинації можливо зберегти своє життя, тому всіх прошу бути свідомими та провакцинуватися”,- наголосив Максим Прикупенко.

У госпіталі працює вакцинальний кабінет, станом на зараз здійснили 1600 щеплень від коронавірусної хвороби. Як додав директор госпіталю, на даний момент персоналу вистачає та госпіталь справляється власними силами. Перебоїв з поставками кисню немає.

МОЗ розширило перелік професій, для яких щеплення проти COVID-19 є обов’язковим

На стаціонарному лікуванні у Львівській області десять відсотків вакцинованих від коронавірусу

Третій результат в Україні: на Львівщині вакциновано ще понад 16 тисяч мешканців

35 померли, 1352 - інфіковані, 1347 - одужали: коронавірусна доба на Львівщині

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів