Таблетки від коронавірусу сімейні лікарі видаватимуть на Львівщині безкоштовно

13:32 11 лютого 2022 р.

Фото до новини

Епідситуація на Львівщині залишається контрольованою, але кількість хворих утримується на достатньо високому рівні. Окремі показники захворюваності, згідно з постановою КМУ №1236, досі є стабільно високими. Окрім того, Львівщина отримала препарат для лікування ковіду «Молнупіравір», який в Україну прибув вперше.

Про це розповів директор департаменту охорони здоров’я ЛОДА Орест Чемерис, пише Dailylviv.com.

«Високим залишається показник виявленої кількості хворих відносно кількості осіб, які пройшли тестування на ковід – 25% (норма – 20%).  

Також на високому рівні утримається показник кількості госпіталізованих осіб на 100 тис населення – понад 60 (норма – до 60). Упродовж останніх кількох днів тенденція до госпіталізації зменшується. Але це не свідчить про те, що чергова “хвиля” захворюваності відходить.

Зараз вкрай важливо дотримуватися карантинних обмежень та отримати бустерну дозу вакцини», - розповів Орест Чемерис.

Він також повідомив, що Львівщина отримала 2627 курсів (флаконів – ред.) препарату для лікування COVID-19 «Молнупіравір».

«Застосування препарату є ефективним у перші п’ять днів захворювання з моменту появи перших симптомів. Це препарат, який має застосовуватися на амбулаторному рівні, його не застосовують у стаціонарі, коли вже є ускладнення.

Відповідно розподіляємо курси серед закладів охорони здоров’я первинної ланки залежно від кількості декларантів і кількості населення. Сімейні лікарі видаватимуть їх хворим безкоштовно», - зазначив Орест Чемерис.

Додамо, що такі ліки в Україну прибули вперше. Згодом в Україну надійдуть ще 240 тис. курсів препарату, 75 тис. із яких прибудуть до кінця цього тижня.

Молнупіравір виліковує від коронавірусу на ранній стадії хвороби

Львівщина отримала інноваційні ліки прямої дії на коронавірус,- МОЗ

Повністю зупинити коронавірус можуть ліки, які медицина вже використовує

У ВООЗ застерегли від лікування коронавірусу антибіотиками

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів