Пігулки ритонавір і молнупіравір проти коронавірусу випробують у Харкові

17:11 6 листопада 2021 р.

Фото до новини

Міністерство охорони здоров'я України дозволило в Україні клінічні випробування пігулок проти коронавірусу компаній Pfizer та Merck.

Про це зазначено у додатках до наказу МОЗ від 4 листопада 2021 року, повідомляє Міністерство охорони здоров'я, пише Dailylviv.com.

Дослідження препарату PF-07321332/Рітонавіру від Pfizer будуть проводити на особах, які контактували з хворими на коронавірус. У дослідженні таблеток препарату МK-4482 або Молнупіравір виробництва Merck візьмуть участь дорослі особи, які проживають з хворими на коронавірус.

Раніше Pfizer заявила, що її експериментальні пігулки COVID-19 Paxlovid знижують ризик госпіталізації.

Проміжний аналіз, проведений до запланованого завершення випробування, показав зниження на 89% ризику смерті чи госпіталізації через COVID-19, якщо людина заразилася нещодавно. Серед тих, хто пройшов курс лікування в рамках дослідження таблетки, ніхто не помер. А серед тих, хто приймав плацебо, зареєстровано 10 смертей.

Американська фармацевтична компанія MSD (Merck) повідомила про намір просити дозвіл на екстрене використання антивірусного лікарського засобу молнупіравір для лікування коронавірусної хвороби COVID-19.

Таблетки рекомендується приймати двічі на день пацієнтам, у яких діагностовано коронавірус.

Клінічне випрбування проведуть у Комунальному некомерційному підприємстві «Міська студентська лікарня» Харківської міської ради, амбулаторія №1 центру первинної медико-санітарної допомоги, м. Харків.

Повністю зупинити коронавірус можуть ліки, які медицина вже використовує

Львівщина отримала інноваційні ліки прямої дії на коронавірус,- МОЗ

У ВООЗ застерегли від лікування коронавірусу антибіотиками

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів