Шість виробників вакцини від COVID-19 вже у січні можуть допомогти Україні

12:28 21 грудня 2020 р.

Фото до новини

В Євросоюзі розробляють механізм надання вакцини третім країнам, і зокрема, Україні через країни-члени ЄС. Для України це може бути Польща.

Представник України при Європейському Союзі Микола Точицький зазначив під час онлайн-брифінгу, що в Євросоюзі розробляють механізм надання або продажу вакцини від COVID-19 третім країнам, пише DailyLviv.

"Ми активно працюємо з європейськими партнерами над тим, щоб ЄС, по можливості, виділив нам також вакцину. І хочу вам сказати, що такий механізм вже розробляється. Потрібно віддати належне Європейській комісії, що укладаючи угоду з шістьма виробниками вакцин, наші колеги передбачили таку можливість для надання вакцини і державам-партнерам", -  сказав Микола Точицький.

Україна не є членом ЄС, але вона стала спостерігачем у комітеті європейської безпеки охорони здоров'я, що дозволяє постійно спілкуватися з ЄС у режимі онлайн щодо потреб України.

"Ми, як країна, є у пріоритеті для мінімум виділення скажімо тієї кількості вакцини, в першу чергу для лікарів і населення більш похилого віку. Це хороша новина. Механізм розробляється. Я думаю, цей механізм буде готовий десь до середини січня", - сказав посол.

"Ми передбачаємо і відповідні консультації вже ведуться з нашими польськими колегами, що це може бути Польща. Зарано ще в принципі про це говорити", - наголосив Микола Точицький.

Щорічно від різновидів COVID-19 розроблятиметься нова вакцина, - прогноз епідеміологів

Великобританія обмежить транспортне сполучення з іншими країнами, доки Україна розмірковує

Близько двох мільйонів українців зможуть безкоштовно вакцинуватися від коронавірусу у Польщі

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів